Головна Новини Спорт футбол Політичні скандали навколо українського Криму на Євро-2020 не вщухають: хто відзначився цього разу
commentss НОВИНИ Всі новини

Політичні скандали навколо українського Криму на Євро-2020 не вщухають: хто відзначився цього разу

Румунські правоохоронці не пропустили українських уболівальників на стадіон через плакат "Крим - це Україна"

22 червня 2021, 18:46
Поділіться публікацією:
Вчора, 21 червня, перед матчем третього туру Євро-2020 Україна-Австрія, який відбувся у Бухаресті, румунські правоохоронці відмовилися пропускати українських уболівальників на стадіон через плакат із зображенням національного герба і написи "Крим — це Україна". Про це у своєму Facebook розповів користувач Дмитро Сергійович.

За словами чоловіка, така ситуація сталася з двома його друзями, які приїхали підтримати збірну в румунську столицю.

"При вході на стадіон з боку румунської поліції і стюардів побачили нездоровий інтерес до всіх прапорів, які проносилися. З собою мали два прапори з написом "Kyiv" і "Crimea is Ukraine". Коли поліція помітила прапор із Кримом, набігла купа незрозумілих людей, які відтіснили нас у бік і сфоткали прапор. Сказали, що вхід із цим прапором заборонений, тому що це -політика", — передає пряму мову своїх друзів Дмитро.

Політичні скандали навколо українського Криму на Євро-2020 не вщухають: хто відзначився цього разу - фото 2

Уболівальникам місцеві правоохоронці сказали, що Крим — спірна територія між Росією і Україною. Після тривалих розмов поліцейські поставили українців перед фактом: або ви здаєте банер у камеру зберігання, або не потрапите на стадіон.

Наразі ніякої офіційної інформації від українських дипломатів у Румунії немає.

Нагадаємо, під час матчу збірних України та Нідерландів в рамках турніру Євро-2020 іспанські коментатори назвали окупований Крим "спірною територією" між Росією і Україною, за що потім публічно вибачилися в прямому ефірі.

Додамо, що 12 червня матч Данія-Фінляндія був зупинений через те, що півзахисникові датської команди Крістіану Еріксену стало погано і він впав прямо на полі. Кризовий момент стався під час того, як Еріксену подавали м'яч, що вилетів за межі ігрового поля.

На щастя, 18 червня, через шість днів після серцевого нападу на матчі з Фінляндією, Крістіану Еріксену встановили кардіовертер-дифібрилятор у серце і виписали з лікарні.

Політичні скандали навколо українського Криму на Євро-2020 не вщухають: хто відзначився цього разу

Український Крим - фото з відкритих джерел

Також сайт "Коментарі" повідомляв своїм читачам, що в UEFA прийняли остаточне рішення про те, якою буде форма збірної України з футболу. Гасло "Героям Слава" залишиться, але з деякими дизайнерськими змінами. Таке рішення було прийнято під час переговорів. Українські футболісти матимуть такий дизайн форми тільки на Євро-2020.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини