Головна Новини Спорт футбол ФІФА відхилило прохання президента України
commentss НОВИНИ Всі новини

ФІФА відхилило прохання президента України

Володимир Зеленський звернувся до ФІФА, але отримав відмову. Президент України планував поділитися посланням миру на футбольному чемпіонаті світу, що проходить в Катарі.

16 грудня 2022, 15:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Український президент Володимир Зеленський планував виступити на Чемпіонат світу з футболу через відеозв’язок, проте ФІФА відхилило таке прохання. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання CNN.

ФІФА відхилило прохання президента України

Президент ФІФА та президент України. Фото: CNN

В Офісі президента анонімне джерело планувало здійснити відеозв'язок президента України Володимира Зеленського до футбольних вболівальників на одному зі стадіонів Катару перед матчем фіналу ЧС. Не зрозуміло чи президент України мав бути в прямому ефірі чи в записі, але керівництво ФІФА відхилило запит української влади.

"Ми думали, що ФІФА хоче використовувати свою платформу для загального блага", — сказало анонімне джерело для CNN.

Таке прохання президента України не дивує, адже Зеленський привертав увагу до війни в Україні на саміті G20, нагородженні Ґреммі та кінофестивалю в Каннах.

Проте ФІФА намагається уникнути будь-яких політичних заяв на Чемпіонаті світу в Катарі. На великих турнірах намагаються привернути увагу до проблемних питань. Гравці збірної Англії ставали на одне коліно перед матчем, а один футболіст вибіг на поле з написом на футболці "Врятуйте Україну".

Проте ФІФА проти політичних заяв, організація навіть заборонили використовувати пов’язку з написом OneLove, адже вона має серце кольорів веселки. Такий символ може ідентифікуватись як пропаганда ЛГБТК в мусульманській країні. Попри це, президент ФІФА Інфантіно вважає, що вони нікого не дискримінують.

"Ми — глобальна організація, і ми нікого не дискримінуємо" — сказав Інфантіно.

Раніше портал "Коментарі" писав про неоднозначні заяви Джанні Інфантіно, який просив на момент проведення Чемпіонату світу в Катарі припинити стріляти.

Також "Коментарі" повідомляли про проблеми з якими зіштовхнувся президент ФІФА.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини