Головна Новини Спорт футбол ЧС-2022: чому футболісти стають на одне коліно перед матчами
commentss НОВИНИ Всі новини

ЧС-2022: чому футболісти стають на одне коліно перед матчами

У світі, зокрема в Англії широко поширена практика ставати перед матчем на одне коліно. Так спортсмени показують свою солідарність з темношкірими людьми.

22 листопада 2022, 17:13 comments2751
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Перед початком поєдинку між збірними Англії та Ірану деякі футболісти стали на одне коліно. Портал "Коментарі" з  посиланням на інформаційну агенцію Reuters, розповідає, чому так чинять спортсмени.

ЧС-2022: чому футболісти стають на одне коліно перед матчами

Футболісти збірної Англії стоять на коліні. Фото: з відкритих джерел

У 2016 році американський спортсмен Колін Капернік під час виконання гімну США став на одне коліно. В наступній грій квотербек повторив свій вчинок і таким чином поклав початок розмовам про расові питання, поліцейський контроль та змішування політики і спорту. З часом до Коліна Каперніка приєднались і інші гравці з американського футболу.

Багато консервативних політиків критикують такі дії спортсменів, адже пов’язують його з політичним ультралівим рухом. На такі жести негативно відреагував 45 президент США, який закликав заборонити подібні дії спортсменів.

Через рух Black Lives Matter подібна практика була підхоплена командами Англійської Прем’єр-ліги у 2020 році, після загибелі Джорджа Флойда. Чоловік загинув після жорстокого затримання американським поліцейським. Тоді клуби АПЛ носили лого Black Lives Matter, які з часом замінили на написи No Place for Racism.

Окрім футболістів до подібної практики приєднались і інші спортсмени, зокрема тенісистка Наомі Осака та пілот Формули-1 Льюїс Гемілтон.

Наразі у футбольному світі на одне коліно стають переважно англійські команди та збірна Англії перед важливими матчами.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що збірна Англії у першому своєму матчі на Чемпіонаті світу знищила збірну Ірану забивши шість голів.

Також "Коментарі" писали про опубліковане фото Криштіану Роналду, яке зібрало мільйони лайків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини