Головна Новини Спорт футбол Потужний удар по ФІФА. У Інфантіно проблеми
commentss НОВИНИ Всі новини

Потужний удар по ФІФА. У Інфантіно проблеми

Джанні Інфантіно зіткнувся з серйозними проблемами. Новий турнір, який мала створити ФІФА немає часу на реалізацію, а головні футбольні клуби відмовились від участі у змаганні.

13 грудня 2022, 18:05 comments1691
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У ФІФА серйозні проблеми через Асоціацію європейських клубів, яка відхилила пропозицію на Джанні Інфантіно з приводи розширення Клубного чемпіонату світу. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Daily Mail.

Потужний удар по ФІФА. У Інфантіно проблеми

Президент ФІФА Джанні Інфантіно. Фото з відкритих джерел

ФІФА на чолі якої знаходиться Джанні Інфантіно планували провести Клубного чемпіонату світу влітку 2025 року за участю 32 команд. Переговори проходи останні кілька тижнів в Катарі, де проходить Чемпіонат світу. Тривалі переговори не дали результату, адже більшість європейських клубів відмовилось від участі у проєкті.

ФІФА планувала проведення Клубного чемпіонату світу раз на чотири роки, перший такий турнір мав відбутись в 2021 році в Китаї, проте був скасований через пандемію.

Європейські клуби та УЄФА виступають проти такого турніру, адже вважають, що новий формат змагань може скласти конкуренцію для Ліги Чемпіонів. Натомість ФІФА планувала переконати клуби взяти участь у турнірі та обіцяла 200 млн призових.

Клубного чемпіонату світу мав відбутись в 2025 році в США, за рік до Чемпіонату світу, який має відбутись в Канаді, Мексиці та США.

Тепер Інфантіно отримав остаточну відмову Асоціацію європейських клубів. Це означає, що президент ФІФА та й уся організація не зможе запустити Клубного чемпіонату світу, адже ще не створений механізм відбору, формат чи робота з мовниками або комерційними партнерами.

Нагадаємо, що саме Інфантіно організував Чемпіонат світу в Росії та Катарі. Країнах, які мають проблеми з порушенням прав людиин.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Інфантіно здивував рішенням про наступну країну, яка має прийняти Чемпіонат світу.

Також "Коментарі" писали про хорватського футболіста, який жалкує, що Росія не виступає на Чемпіонаті світу в Катарі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини