Головна Новини Спорт спорт і держава Допуск російських спортсменів до міжнародних змагань: чи підтримують таке рішення українці
commentss НОВИНИ Всі новини

Допуск російських спортсменів до міжнародних змагань: чи підтримують таке рішення українці

Більшість українців негативно ставиться до повернення російських спортсменів до змагань, а також підтримують бойкот олімпіади.

10 квітня 2023, 11:25
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

29 березня Міжнародний олімпійський комітет ухвалив рішення дозволити брати участь російським та білоруським спортсменам у змаганнях. Про те, як ставляться українці до такого рішення МОК повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на дослідження Active Group.

Допуск російських спортсменів до міжнародних змагань: чи підтримують таке рішення українці

Російські спортсмени. Фото з відкритих джерел

Після повномасштабного вторгнення МОК заборонив виступати російським та білоруським спортсменам, проте через рік скасував своє рішення. 29 березня представники Росії та Білорусі отримали право виступати на міжнародних змаганнях під нейтральними прапорами.

Повернення спортсменів з РФ та Білорусі викликало критику на адресу МОК, проте президент організації Томас Бах відповів, що уряди не вирішують, хто має право брати участь у міжнародних змаганнях. Майже 85% українців негативно ставляться до такого рішення Міжнародного олімпійського комітету. Підтримують допуск російських та білоруських спортсменів – 8,3% опитаних.

Допуск російських спортсменів до міжнародних змагань: чи підтримують таке рішення українці - фото 2

Після оголошення про повернення спортсменів з Росії та Білорусі Міністерство спорту та молоді запропонувало бойкотувати змагання, де представники цих країн братимуть участь. Таке рішення підтримає і більшість українців – 76,7%. Проти – 15,6%.

Допуск російських спортсменів до міжнародних змагань: чи підтримують таке рішення українці - фото 3

Вибірка становила 600 репрезентативних анкет, які були зібрані 8 квітня. Похибка не перевищує 4%.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент УЄФА Александер Чеферін розповів, коли скасують дискваліфікацію Росії.

Також "Коментарі" писали, що український стронгмен Павло Кордіяка виграв Europe's Strongest Man 2023. Друге місце дісталось ще одному представнику від України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/pulsweek/116
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини