Головна Новини Спорт олімпіада і змагання Діти-чемпіони: в якій дисципліні Олімпійських ігор усі призові місця завоювали спортсмени до 18 років
commentss НОВИНИ Всі новини

Діти-чемпіони: в якій дисципліні Олімпійських ігор усі призові місця завоювали спортсмени до 18 років

Крім того, всі медалі завоювали дівчата

26 липня 2021, 09:27
Поділіться публікацією:

13-річна японська скейтбордистка Момідзі Нісія виграла "золото" Олімпіади-2020 у Токіо в дисципліні "Стріт". Про це повідомляє Delfi.

Діти-чемпіони: в якій дисципліні Олімпійських ігор усі призові місця завоювали спортсмени до 18 років

Момідзі Нісія. Фото: Delfi

Нісія перемогла у віці 13 років і 330 днів, ставши другою в списку наймолодших олімпійських чемпіонів літніх Ігор. Рекорд належить американці Марджорі Гестрінг, яка перемогла в стрибках у воду на Олімпіаді-1936 в Берліні у віці 13 років і 268 днів.

Змагання зі скейтбордингу проводяться вперше в історії олімпійського руху. Бразильськійй спортсменці Ліл, яка зайняла друге місце, також 13 років. Накаямі, яка завоювала "бронзу", — 16.

Раніше "Коментарі" писали, що українська спортсменка Дарина Білодід, яка першою принесла нашій команді бронзову нагороду, розплакалася після турніру, де вона перемогла суперницю. Потім дзюдоїстка розповіла, чому вона так відреагувала.

Нагадаємо, що через зростання захворюваності коронавірусом у Токіо в низці префектур в липні був введений режим надзвичайної ситуації. Тільки 26 змагань Ігор-2020 буде проведено з уболівальниками, інші 724 — за порожніх трибун.

Економіст дослідницького інституту Dai-Ichi Life Хідео Кумано вважає, що зростання захворюваності і соціальні обмеження під час Олімпіади призведуть до нових банкрутств. За його словами, кількість скасованих замовлень номерів у готелях наближається до 700 тис., а збитки можуть досягти 50 млрд ієн (456 млн дол.). При цьому уряд мало допомагає готельному бізнесу.

"Коментарі" також писали, що постійно виникають скандали через допінг із російськими спортсменами. Цього разу в "допінговий" скандал потрапили російські веслярі. Так, після взяття проби медики підтвердили наявність в їх крові заборонених препаратів, тому в РФ прийняли рішення зняти всю команду з Олімпійських ігор.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини