Головна Новини Спорт інші види спорту Російську команду не пустили на Олімпіаду-2020 через допінг: все про скандал
commentss НОВИНИ Всі новини

Російську команду не пустили на Олімпіаду-2020 через допінг: все про скандал

Російська команда з веслування в четвірках парних знялася з участі в Олімпіаді-2020

18 липня 2021, 17:16
Поділіться публікацією:

Постійно виникають скандали через допінг із російськими спортсменами. Цього разу в "допінговий" скандал потрапили російські веслярі. Так, після взяття проби медики підтвердили наявність в їхній крові заборонених препаратів, тому в РФ прийняли рішення зняти всю команду з Олімпійських ігор, повідомляє "Спорт-Експрес".

Російську команду не пустили на Олімпіаду-2020 через допінг: все про скандал

Гребля (фото з відкритих джерел)

Російська команда з веслування в четвірках парних знялася з участі в Олімпіаді-2020 після позитивних результатів на допінг у Микити Моргачева і Павла Соріна, в крові яких був виявлений мельдоній. Місце збірної Росії може зайняти Литва.

Проведення проб Б веслярів підтвердило наявність мельдонію в організмі спортсменів, після чого в Федерації гребного спорту Росії прийняли рішення зняти команду зі змагань. Іншим учасникам команди пропонують пройти перевірку на поліграфі.

Нагадаємо, Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) оголосило про призупинення ліцензії Національної антидопінгової лабораторії в Москві. Підставою став попередній висновок WADA про недотримання Росією антидопінгових правил. Про це повідомляється на офіційному сайті організації. Відтепер московська лабораторія не зможе проводити аналіз зразків крові спортсменів на допінг — без цього вони не будуть допускатися до міжнародних змагань.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент Всесвітнього антидопінгового агентства Крейг Ріді заявляв про впевненість, що на підставі доповіді незалежних експертів буде заявлено про невідповідність статусу "РУСАДА" кодексу міжнародної спортивної організації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини