Головна Новини Спорт олімпіада і змагання Яких збитків зазнає Японія на Олімпіаді-2020 через коронавірусні обмеження
commentss НОВИНИ Всі новини

Яких збитків зазнає Японія на Олімпіаді-2020 через коронавірусні обмеження

Через нову хвилю коронавірусу та пов'язані з цим соціальні обмеження Олімпіада-2020 принесе Японії величезні збитки

22 липня 2021, 10:40
Поділіться публікацією:

Рішення провести змагання Олімпіади-2020 без глядачів завдало серйозної шкоди готельному бізнесу в Японії. Про це повідомляє Japan Times.

Яких збитків зазнає Японія на Олімпіаді-2020 через коронавірусні обмеження

Олімпіада в Токіо - фото з відкритих джерел

Через зростання захворюваності коронавірусом в Токіо та ряді префектур в липні був введений режим надзвичайної ситуації. Тільки 26 змагань Ігор-2020 пройдуть з уболівальниками, інші 724 — за порожніх трибун.

"У нас були великі очікування від Олімпійських ігор. Ми відкрилися в жовтні 2019 року, і відразу ж почалася пандемія. Тепер, коли ми сподівалися заробити трохи грошей, сталося це. Бари та ресторани теж в жахливому становищі, але вони, принаймні, отримають компенсацію від уряду. Наша галузь не в центрі уваги", — заявила Макіко Фурусато, власниця готелю, розташованого недалеко від основних місць проведення Ігор.

Економіст дослідницького інституту Dai-Ichi Life Хідео Кумано вважає, що зростання захворюваності й соціальні обмеження під час Олімпіади приведуть до нових банкрутств. За його словами, кількість скасованих бронювань номерів у готелях наближається до 700 тисяч, а збитки можуть сягнути 50 млрд єн (456 млн доларів). При цьому уряд мало допомагає готельному бізнесу.

Економіст дослідницького інституту Номура Такахіде Кіучі враховує також відшкодування квитків і втрату витрат на відрядження. За його розрахунками, в результаті рішення про недопуск глядачів на Ігри будуть втрачені 134 млрд єн (понад 1,2 млрд доларів).

Згідно з даними Tokyo Shoko Research, пандемія коронавірусу у 2020 році сприяла зростанню банкрутств готелів на 57% — це перевищило рівень 2011 року, коли в Японії сталася повінь і катастрофа на АЕС "Фукусіма".

Нагадаємо, що нещодавно генеральний секретар оргкомітету Токіо-2020 Тосиро Муто розповів про витрати Японії на проведення Олімпійських ігор. Деталі знайдете в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини