Головна Новини Спорт футбол Майже 50 років тому: 30 грудня історичний день для українського футболу
commentss НОВИНИ Всі новини

Майже 50 років тому: 30 грудня історичний день для українського футболу

Олег Блохін став першим українцем, який отримав “Золотий м’яч”

31 грудня 2023, 01:13
Поділіться публікацією:

30 грудня 1975 року, в новорічному випуску France Football в якому підсумовувалось голосування щодо визначення найкращого футболіста Європи було названо переможця – ним Олег Блохін. Він став першим українцем, володарем найпрестижнішої індивідуальної в футболі – “Золотого м'яча”.

Майже 50 років тому: 30 грудня історичний день для українського футболу

Блохін отримує Золотий м'яч. Фото з відкритих джерел

Олег Блохін отримав 122 очки в голосуванні, обійшовши з великим відривом таких великих гравців, як Франц Бекенбауер і Йоган Кройф. Це було ювілейне, 20-е вручення “Золотого м’яча”.

1975 рік став дуже успішним для київського "Динамо" та Блохіна. Під керівництвом Валерія Лобановського команда тричі обіграла "Баварію" та стала володарем Кубка володарів кубків та Суперкубка УЄФА. Ці досягнення не лише підсилили позиції Блохіна, а й зробили його зіркою світового футболу.

Пізніше його успіх повторили Ігор Бєланов (визнаний найкращим гравцем Європи 1986 року) та Андрій Шевченко (володар “Золотого м’яча” 2004 року).

Більше спортивних новин

Читайте також, що в головного тренера мадридського “Реала” Карло Анчелотті є приємний “головний біль”, щодо позиції основного воротаря команди. Адже, що Кепа, що Лунін гарно показали себе у цьому сезоні та саджати на лаву запасних це дуже важкий вибір. Тому наставник “вершкових” вирішив проводити ротацію між ними в другій половині сезону.

Також зазначимо, що непереможний український чемпіон світу з боксу у надважкій вазі Олександр Усик (21-0, 14 КО) дав коментар з приводу майбутнього поєдинку за титул абсолютного чемпіона проти Тайсона Фьюрі (34-0-1, 24 КО).

Нагадаємо, що мадридський “Реал” у себе в соцмережах та на офіційному сайті повідомив про те, що клуб продовжить співпрацю з головним тренером команди Карло Анчелотті. Попри, контракт, що закінчувався влітку та інтерес до італійця збірної Бразилії, клуб та тренер дійшли згоди щодо продовження співпраці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини