Головна Новини Спорт зимові види спорту Американка оновила рекорд з гірськолижного спорту
commentss НОВИНИ Всі новини

Американка оновила рекорд з гірськолижного спорту

Рекорд не оновлювали вже понад 30 років

29 листопада 2021, 16:00
Поділіться публікацією:

В Кіллінгтоні (США), проходив етап Кубка світу зі слалому. Переможницею змагань стала американська гірськолижниця Мікаела Шиффрін. Як передає suspilne.media, у першій спробі найкращий час продемонструвала словачка Петра Влхова. Вона випередила Мікаелу на 0,20 секунди. Але при другій спробі, Петра під час спуску допустила помилку, дозволивши американці випередити себе на 0,75 секунди.

Американка оновила рекорд з гірськолижного спорту

Мікаела Шиффрін - фото: Facebook

Таким чином 26-річна Мікаела Шиффрін оновила рекорд Кубка світу, який тримається з 1989 року.

Досягнення Мікаела Шиффрін

Для американської спорстменки перемога в Кіллінгтоні стала вже 46-ю в слаломі. Таким чином Шиффрін зрівнялась за кількістю звитяг в одному виді змагальної програми зі шведським гірськолижником Інгемаром Стенмарком. Він 46 разів здобував "золото" на етапах Кубка світу в гігантському слаломі. Востаннє швед піднімався на найвищу сходинку п'єдесталу пошани ще у 1989 році. У тому ж сезоні він закінчив кар'єру. При цьому за Стенмарком також рекорд за загальною кількістю перемог у Кубку світу. За свою кар'єру він виграв 86 змагань. 

Наразі американська спорстменка посідає третє місце за цим показником — у її активі 71 звитяга. Також її випереджає співвітчизниця Ліндсі Вонн. Вона завершила кар'єру у 2019 році і встигла здобути 82 перемоги.

Відмітимо, що Мікаела Шиффрін — дворазова олімпійська чемпіонка, шеститириразова чемпіонка світу. Багаторазова переможниця етапів Кубку світу, входить в трійку найуспішніших жінок за кількостю перемог.

Раніше інформаційний портал "Коментарі" розповідав про те, який термін ув’язнення за хабарництво отримав екс-голова Оргкомітету Олімпіади-2016.Також "Коментарі" повідомляли, скільки грошей у середньому заробляє футболіст в українській ПФЛ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини