Головна Новини Спорт олімпіада і змагання Стало відомо, який термін ув’язнення за хабарництво отримав екс-голова Оргкомітету Олімпіади-2016
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, який термін ув’язнення за хабарництво отримав екс-голова Оргкомітету Олімпіади-2016

Справа стосується саме перемоги заявки Ріо на організацію Ігор

26 листопада 2021, 16:55
Поділіться публікацією:

Колишнього голову Оргкомітету Олімпіади-2016 та президента олімпійського комітету Бразилії Карлоса Нузмана визнано винним у справі про корупцію. Як повідомляє suspilne.media, за це він отримав термін ув'язнення – 30 років та 11 місяців.

Стало відомо, який термін ув’язнення за хабарництво отримав екс-голова Оргкомітету Олімпіади-2016

Карлос Нузман - фото paralympic.org

Справа в тому, що екс-главу Оргкомітету звинувачували у справі підкупу голосів. Йшлося про перемогу заявки Ріо-де-Жанейро на проведення Олімпійських та Паралімпійських Ігор у 2016 році.

Бразильський спортивний функціонер брав участь у створенні кримінальної організації, відмиванні грошей та не сплаті податків.

Також разом із ним терміни ув'язнення отримали екс-губернатор Ріо Сержіо Кабрад та колишній генеральний директор Оргкомітету-2016 Леонард Грінер. Першому дали термін 10 років, а другому – 13 років.

Сторона захисту Нузмана готує апеляцію на рішення суду. Його адвокат зазначає, що суд, призначивши термін ув'язнення, не надав жодних доказів.

Слід нагадати, що саме розслідування проти Карлоса Нузмана було розпочато після того, як газета Le Monde за три дні перед голосуванням за організатора Олімпіади-2016 опублікувала інформацію про хабарництво з боку бразильського функціонера.

Також екс-губернатор Ріо-де-Жанейро Сержіо Кабрал раніше стверджував, що серед тих, хто отримував гроші за організацію Ігор у Ріо, був голова НОК України Сергій Бубка. Бубка заперечував звинувачення та погрожував Кабралу судовим позовом.

Раніше інформаційний портал "Коментарі" розповідав, скільки грошей у середньому заробляє футболіст в українській ПФЛ. Крім цього, стало відомо, коли стартує чемпіонат української хокейної Суперліги.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини