Головна Новини Спорт спорт і держава Відомий шахіст змінив свою думку про росіян
commentss НОВИНИ Всі новини

Відомий шахіст змінив свою думку про росіян

Чемпіон світу з шахів Магнус Карлсен змінив свою думку про участь росіян в міжнародних змаганнях.

8 лютого 2023, 18:55 comments2067
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Магнус Карлсен давно є прихильником участі російських шахістів у найважливіших змаганнях, організованих ФІДЕ. Майже через рік після початку війни його думка змінилася. Тепер норвежець не певен, чи вартує росіянам брати участь у спортивних змаганнях. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Athletistic.

Відомий шахіст змінив свою думку про росіян

Шахіст Магнус Карлсен висказався про росіян. Фото з відкритих джерел

У березні 2022 року Міжнародна рада федерацій з шахів (FIDE), посилаючись но пропозицію олімпійського комітету вирішила заборонити брати участь у змаганнях для російських та білоруських спортсменів. Чемпіон світу з шахів Магнус Карлсен довгий час намагався бути поза політикою, і не підтримував рішення виключити росіян, проте останнім часом норвезький спортсмен змінив свою думку.

"Я думаю, що кожен день, коли йде війна, стає дещо дивніше грати проти росіян", — говорить чемпіон світу з шахів.

Норвежець додає, що він усе більше переконаний, що російським спортсменам варто заборонити виступати на міжнародній арені.

"Спочатку я, напевно, був одним із великих прихильників ретельного обмірковування перед тим, як забороняти гравців, особливо з огляду на те, що ви не знаєте, якими будуть довгострокові наслідки. Тепер, коли це триває все довше, можливо, я все більше переконуюсь, що, можливо, росіянам не варто грати. Але це не мені вирішувати", —  зізнався Магнус Карлсен.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що норвезькі біатлоністи виступають проти того, аби росіяни виступали на змаганнях, через це російська спортсменка обізвала скандинавців тарганами.

Також "Коментарі" писали про мера Парижа, яка закликає не допускати російських спортсменів до участі в Олімпійських іграх 2024 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини