Головна Новини Спорт спорт і держава Стало відомо, скільки з держбюджету-2022 буде виділено на розвиток спорту в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, скільки з держбюджету-2022 буде виділено на розвиток спорту в Україні

Спочатку планувалося на три мільярди більше

2 грудня 2021, 19:55
Поділіться публікацією:

Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт на своїй сторінці у Facebook, за повідомленням XSPORT, назвав суму, яку було виділено на спортивну галузь у державному бюджеті на наступний рік.

Чиновник повідомив, що Верховна Рада України ухвалила державний бюджет наступного року. Міністерство молоді та спорту отримає 8,2 млрд. гривень на розвиток галузі.
Варто зазначити, що спочатку у проекті держбюджету-2022 було заплановано, на розвиток спорту, іншу суму у розмірі 11,3 млрд. гривень.

Стало відомо, скільки з держбюджету-2022 буде виділено на розвиток спорту в Україні

Вадим Гутцайт - фото file.liga.net

Фінансування

Вперше виділять кошти на забезпечення діяльності Українського молодіжного фонду у розмірі 45 млн. гривень. На патріотичне виховання та реалізацію молодіжної політики — 124,9 млн. гривень. На розвиток спортивної медицини та наукових досліджень передбачено трохи більше ніж 56 млн. гривень.

Щодо підготовки та участі українських олімпійців, параолімпійців, а також спортсменів з неолімпійських видів спорту, то тут сума дорівнюватиме 1,6 млрд. гривень.

На спорт для осіб з інвалідністю виділять 900 млн. гривень. На розвиток фізичної культури та спорту, а також спорту найвищих досягнень передбачено 2,6 млрд. гривень. На інфраструктуру витратить 2,7 мільярда гривень.

Крім того, заплановано ще й субвенцію з державного бюджету місцевим на виконання соціального проекту Президента України "Активні парки – локації здорової України" обсягом 143,1 млн. гривень.

Раніше інформаційний портал "Коментарі" повідомляв про те, як м'яч і кошик з-під персиків завоювали всесвітнє визнання. "Коментарі" повідомляли, скільки грошей у середньому заробляє футболіст в українській ПФЛ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини