Головна Новини Спорт спорт і держава Спортсмени прийняли рішення: починають тікати з Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Спортсмени прийняли рішення: починають тікати з Росії

Найближчим часом росіян можна буде побачити під прапорами інших країн.

24 квітня 2023, 18:45
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Російські спортсмени починають тікати з РФ через війну та змінюють громадянство, аби мати можливість брати участь у міжнародних спортивних змаганнях. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посилання на російські ЗМІ.

Спортсмени прийняли рішення: починають тікати з Росії

Російська плавчиня Анастасія Кірпічнікова. Фото з відкритих джерел

Всеросійська федерація плавання повідомила, що Анастасія Кірпічнікова і Марк Ніколаєв вирішили змінити спортивне громадянство. Все вказує на те, що незабаром російські спортсмени виступатимуть під іншими прапорами.

22-річна плавчиня Анастасія Кірпічнікова брала участь в Олімпіаді у Китаї, а також виграла срібну медаль на чемпіонаті Європи два роки тому. Тепер росіянка сподівається, що зможе виступати за Францію. 26-річний Марк Ніколаєв також змінює громадянство. Російський спортсмен у майбутньому виступатиме під австралійський прапором.

Нагадаймо, що після повномасштабного вторгнення більшість міжнародних змагань вирішило не допускати російських спортсменів. Однак Міжнародний олімпійський комітет нещодавно скасував цю заборону та дозволив спортсменам з Росії та Білорусі брати участь у міжнародних змаганнях під нейтральним прапором.

Раніше портал "Коментарі" писав про шотландського тенісиста, який у 2022 році пожертвував усі свої виграші на гуманітарні цілі в Україні. Спортсмен закликає підтримувати Україну. Треба розуміти їхню точку зору, вважає Енді Маррей.

Також "Коментарі" писали про допуск російських спортсменів до міжнародних змагань: чи підтримують таке рішення українці. Більшість опитаних негативно ставлять до рішення МОК, який дозволив виступи спортсменів з РФ та Білорусі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини