Головна Новини Спорт спорт і держава Міністр спорту України Вадим Гутцайт зробив сенсаційну заяву: планується щось дуже грандіозне
commentss НОВИНИ Всі новини

Міністр спорту України Вадим Гутцайт зробив сенсаційну заяву: планується щось дуже грандіозне

Україна претендує на проведення зимової Олімпіади-2030

18 лютого 2022, 19:55
Поділіться публікацією:

В Україні подумують про ідею проведення у 2030 році зимової Олімпіади. Як повідомляє сайт 49000, міністр спорту Вадим Гутцайт поділився про ці плани під час години запитань до уряду.

Міністр спорту України Вадим Гутцайт зробив сенсаційну заяву: планується щось дуже грандіозне

Вадим Гутцайт - фото kyivcity.gоv.uа

На думку Гутцайта, проведення будь-якого великого спортивного заходу, таких як чемпіонати світу з різних видів спорту, етапи кубків світу, літня та зимова Олімпіади — це величезний шанс для великих можливостей розвитку країни. Ці можливості в тому, що господар ігор отримує додатковий поштовх для розвитку інфраструктурних, спортивних об'єктів, транспорту. Натомість розвивається і економіка країни. Крім того, після відвідування спортивних заходів тисяч туристів збільшується і туристична привабливість країни, і насамперед регіонів, які й не передбачалися як туристичні. А разом із туристами до країни надходитиме і валюта, яка зміцнить економіку країни.

"Тільки останні два роки ми розпочали реальне будівництво інфраструктури для літніх видів спорту. Так, у нас недостатньо інфраструктури для зимових видів спорту, і ми над цим працюємо, ми бачимо, де що побудувати, де що проводити. Ми зараз дивимося, як завести та провести Зимові олімпійські ігри в Україні у 2030 році", — зазначив міністр спорту.

Варто зазначити, що чиновник раніше вже заявляв про плани розпочати активні дії щодо боротьби за право проведення Олімпійських ігор в Україні.

Нагадаємо, що інформаційний портал "Коментарі" вже повідомляв, що олімпійський віце-чемпіон Олександр Абраменко поділився враженнями про свій виступ. Також, портал розповідав, про те, що на олімпійських іграх в Пекіні збірна Німеччина сенсаційно виступила у змаганнях з бобслею.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Александр

18 лютого 2022, 20:09

А может сначала нормально финансировать спортсменов которые представляют Украину


Новини