Головна Новини Спорт олімпіада і змагання На Олімпійських іграх в Пекіні збірна Німеччина сенсаційно виступила у змаганнях з бобслею
commentss НОВИНИ Всі новини

На Олімпійських іграх в Пекіні збірна Німеччина сенсаційно виступила у змаганнях з бобслею

Збірна Німеччини повторила рекорд чотирьохрічної давнини

15 лютого 2022, 21:35
Поділіться публікацією:

У вівторок, 15 лютого, відбулися вирішальні заїзди у змаганнях з бобслею-двійки, які розпочалися ще учора. Уперше на зимових Іграх у Пекіні, весь комплект нагород на одному турнірі виграла одна збірна. Так, німецькі бобслеїсти не віддали жодної нагороди у дисципліні з бобслею. Як повідомляє Суспільне Спорт, олімпійськими чемпіонами у двійках став екіпаж пілота Франческо Фрідріха — 12-разового чемпіона світу з бобслею. Але так сталося, що він не став єдиним німецьким спортсменом, що здобув нагороду у Пекіні у бобслей-двійці — "срібло" та "бронза" також залишилася за Німеччиною.

На Олімпійських іграх в Пекіні збірна Німеччина сенсаційно виступила у змаганнях з бобслею

Збірна Німеччина - фото із AP

Нагадаємо, у відборі на Олімпіаду-2022 збірна Німеччина у бобслей-двійках здобула максимальну кількість квот — три (так само, як і Канада). Крім екіпажу Фрідріха, участь на Зимових Олімпіадах брали пілоти Йоганнес Лохнер та Крістоф Гафер.

Усі три збірники вели боротьбу за медалі уже за підсумками першого змагального дня. Гафер йшов четвертим, його з топ-3 витіснив представник ОКР Ростіслав Гайтюкевіч.

Але після третього заїзду, усі три німецькі санкарі очолили список претендентів на медалі. І фактично боролися між собою за нагороди.

Ситуація у боротьбі за "золото" між німецькими екіпажами не змінилася за підсумками четвертого заїзду. Фрідріх лише збільшив перевагу на 0.01 секунди над Лохнером і став олімпійським чемпіоном з перевагою у майже пів секунди.

Бобслей. Двійки (чоловіки)

Франческо Фрідріх (Німеччина) 3:56.89

Йоганнес Лохнер (Німеччина) +0.49

Крістоф Гафер (Німеччина) +1.69

Нагадаємо, що у 2018 році таких випадків було три. І знову таки, тоді відмітилася Німеччина, здобувши всі медалі у турнірі з лижного двоборства.

Загалом збірна Німеччина виграла сім золотих медалей з восьми у санно-бобслейних видах. Лише одного разу — у жіночому монобобі — перемогу здобула збірна США.

"Коментарі" вже повідомляли про те, що 70 років тому зимові Олімпійські ігри відбулися у мегаполісі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини