Головна Новини Спорт спорт і держава Історичне рішення: росіяни залишили Європу та пішли в Азію
commentss НОВИНИ Всі новини

Історичне рішення: росіяни залишили Європу та пішли в Азію

Вперше з початку вторгнення спортивна асоціація з Росії покидає Європейський шаховий союз та переходить до Азійської шахової федерації.

28 лютого 2023, 16:20
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Російські спортсмени не стали чекати на зняття санкцій та вирішили змінити свій регіон виступів. 28 лютого делегати Азійської шахової федерації (АШФ) прийняли Федерацію шахів Росії (ФШР). Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

Історичне рішення: росіяни залишили Європу та пішли в Азію

Росія змінила шаховий регіон. Фото з відкритих джерел

Після повномасштабного вторгнення в Україну, російських та білоруських спортсменів чекали санкції та заборони, зокрема це стосувалось і світу шахів. Гравцям, які представляють Росію та її союзника у війні Білорусь, було заборонено брати участь у змаганнях на європейському континенті. Деяким гравцям дозволили виступати під нейтральними прапорами, попри це, російські шахісти які підтримували Путіна не отримували запрошень на турнір.

Наприклад, шахова ліга Champions Chess Tour у 2022 році пройшла без участі росіян. Російський спортсмен Сергій Карякін отримав дискваліфікацію від ФІДЕ через висловлювання щодо війни. Через такі фактори Федерацію шахів Росії 21 лютого подала заявку до ФІДЕ та Європейського шахового союзу про перехід в азійський регіон. 28 лютого Азійська шахова федерація схвалила вступ, який набуде чинності 1 травня.

Це перший історичний перехід російської федерації до азійського спорту після трохи більше ніж року з початку війни в Україні. Тривають дискусії щодо інших спортивних федерацій РФ, які могли б перейти до Азії, зокрема активно говорять про федерацію футболу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що відомий шахіст змінив свою думку про росіян.

Також "Коментарі" писали, що британці хочуть, щоб окрім Росії вигнали ще одну країну з Євро-2024.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини