Головна Новини Спорт інші види спорту Українка перемогла росіянку у фіналі турніру та здобула свій перший титул
commentss НОВИНИ Всі новини

Українка перемогла росіянку у фіналі турніру та здобула свій перший титул

Тенісистка Марта Костюк здобула свій перший великий титул на турнірі WTA 250 перемігши росіянку. Українка відмовилась від спільної фотосесії та тиснути руку російській супротивниці.

6 березня 2023, 13:15
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Українська тенісистка Марта Костюк здобула перемогу над суперницею з Росії Варварою Грачовою на турнірі WTA 250, що проходив в американському Остіні. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на ресурс Sport.ua.

Українка перемогла росіянку у фіналі турніру та здобула свій перший титул

Українська тенісистка Марта Костюк. Фото з відкритих джерел

Марта Костюк займає 52 позицію у світовому тенісному рейтингу зустрілась у фіналі турніру з російською тенісисткою Варварою Грачовою (88 місце у рейтингу WTA). Українка змогла перемогти суперницю у двох сетах з рахунком 6:3, 7:5.

Після перемоги українська тенісистка отримає 280 балів до свого поточного рейтингу, що дозволить Костюк вперше піднятись у топ 40 кращих тенісистів рейтингу WTA. За перемогу у турніру в Остіні Марта Костюк отримає понад 34 тис. доларів.

Після перемоги тенісистка вигукнула "Слава Україні" та відмовилась тиснути руку російській тенісистці Варварі Грачовій та не стала проводити з нею традиційну фотосесію. Під час церемонії нагородження Марта Костюк важливість здобутого титулу, який присвячує українцям, усім хто здобуває перемогу на фронті та гинуть за Україну.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Олімпійський комітет Африки дозволив росіянам брати участь у змаганнях, та назвав кілька умов. Російські спортсмени повинні виступати під нейтральними прапорами без символів Російської Федерації.

Також "Коментарі" писали, що росіяни прийняли історичне рішення, залишивши Європу та пішли в Азію. Першою російської організацією, яка здійснила такий крок стала шахова федерація РФ. Очікується, що подібний крок зроблять ще в кількох видах спорту, зокрема у футболі.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини