Головна Новини Спорт олімпіада і змагання Африка прийняла рішення щодо спортсменів з Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Африка прийняла рішення щодо спортсменів з Росії

Комітет Африки дозволив росіянам брати участь у змаганнях, та назвав кілька умов.

4 березня 2023, 16:18 comments2296
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Африканський олімпійський комітет (ANOCA) прийняв резолюцію, яка дозволяє російським та білоруським спортсменам брати участь на Олімпіаді в Парижі, яка пройде у 2024 році. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Sky News.

Африка прийняла рішення щодо спортсменів з Росії

ANOCA підтримали участь російських спортсменів у міжнародних змаганнях. Фото з відкритих джерел

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) у кінці 2022 року почав шукати шляхи для повернення спортсменів з Росії та Білорусі до участі в міжнародних змаганнях, зокрема і на майбутніх Олімпійських іграх. У січні МОК ухвалив рішення, що спортсмени з Росії, яка веде війну з Україною та її союзницю Білорусь, зможуть брати участь у відбіркових змаганнях під нейтральними кольорами, без гімну та прапора. Тепер подібне рішення ухвалив і Африканський олімпійський комітет.

"Члени одностайно висловилися за участь російських і білоруських спортсменів у всіх міжнародних змаганнях. Таким чином, мова піде про те, щоб дозволити російським і білоруським спортсменам брати участь в Олімпійських іграх у Парижі 2024 року в умовах повного нейтралітету без будь-яких ознак ідентичності", — заявили в ANOCA.

Також там виступили з повідомленням, що спортсмени РФ нібито знаходяться поза політикою та війною.

"Спортсмени ні в якому разі не повинні платити високу ціну конфлікту, яким би він не був і де б він не був", — йдеться в повідомленні.

Попри такі заяви Африканського олімпійського комітету, понад 30 країн виступили за заборону російським спортсменам брати участь у міжнародних змаганнях. Таке рішення підтримали Сполучені Штати, Франція, Великобританія та інші країни.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про історичне рішення для росіян. Вони залишили Шахову федерацію Європи та пішли в Азію.

Також "Коментарі" писали, що Європарламент назвав рішення МОК ганьбою для міжнародного спорту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини