Головна Новини Спорт інші види спорту Україна дізналася про свою позицію в рейтингу збірних FIBA
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна дізналася про свою позицію в рейтингу збірних FIBA

Чоловіча збірна на 32 місці, а жіноча – посідає 26 місце.

7 грудня 2021, 20:10
Поділіться публікацією:

На своєму офіційному сайті Міжнародна федерація баскетболу презентувала оновлений рейтинг чоловічих та жіночих національних команд. За повідомленням XSPORT, у ТОП-10 рейтингу відбулася одна зміна. Збірна Литви піднялася на восьму позицію та пересунула Італію на дев'яте місце.

Україна дізналася про свою позицію в рейтингу збірних FIBA

FIBA - фото з відкритих джерел

Першу сходинку посідає США. На другому та третьому місці розташувалися Іспанія та Австралія. До ТОП-5 також увійшли Словенія та Франція. Далі йдуть такі збірні: Сербія, Аргентина, Литва, Італія та Греція. Збірна України займає 32-й рядок рейтингу і не увійшла до ТОП-30.

У свою чергу жіноча збірна зберегла свій 26-й рядок в оновленому рейтингу Міжнародної федерації (FIBA). Очолює таблицю найкращих — баскетболістки США. Друге та третє місце розділили між собою Іспанія та Австралія. Також у ТОП-5 увійшли Канада та Франція. Шостий рядок займає Бельгія. Баскетболістки Китаю та Японії розташувалися на сьомому та восьмому місці. На дев'ятому рядку рейтингу розташувалася збірна Туреччини, а замикає десятку найкращих – збірна Сербії.

Варто зазначити, що українки розташувалися між двома балканськими збірними – Словенією (25 місце) та Боснією і Герцеговиною (27 місце).

Суперник збірної України з кваліфікації Євробаскету-2023 – Франція на п'ятому місці. Литва йде 33-й, а Фінляндія 63-й.

Нагадаємо, збірна України раніше розпочала кваліфікацію Євробаскету-2023 перемогами над Францією (90:71) та Фінляндією (77:71).

Раніше інформаційний портал "Коментарі" повідомляв про несподіване повідомлення спікера Білого дому про зимову Олімпіаду-2022 у Пекіні. Також "Коментарі" повідомляли про японських альпіністів, які підкорять пакистанську вершину за шість кілометрів, щоб подолати висоту на два більше.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини