Головна Новини Спорт інші види спорту Росіяни обурені: вимагають штрафів для українських тенісисток
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни обурені: вимагають штрафів для українських тенісисток

Росіяни реагують на відмову українських тенісисток тиснути руки суперницям з Білорусі та Росії.

11 липня 2023, 13:00 comments1022
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Російські ЗМІ різко реагують на ситуацію після матчу між українською тенісисткою Еліною Світоліною та білорускою Вікторією Азаренко. Росіяни вимагають втрутитись тенісне керівництво та введення штрафів проти українських тенісисток.

Росіяни обурені: вимагають штрафів для українських тенісисток

Українська тенісистка Еліна Світоліна. Фото з відкритих джерел

Зустріч українських тенісисток із суперницями з Росії та Білорусі мають додатковий підтекст. З поваги до співвітчизників і воїнів, які воюють на фронті, українки не тиснуть руки гравцям з країн, які напали на Україну. Подібна ситуація відбулась на Вімблдоні. Українська тенісистка Світоліна ще до поєдинку нагадувала, що "й надалі уникатиме рукостискань з росіянами та білорусами". Еліна Світоліна перемогла Вікторію Азаренко, а після матчу не було традиційного рукостискання між суперницями.

Росіяни закликають керівництво турніру та тенісні федерації вводити штрафи для українських спортсменок.

"По-хорошому українкам треба заборонити порушувати правила фейр-плей та нагнітати політичні пристрасті, як мінімум, під загрозою штрафів", — пишуть російські ЗМІ.

Окрім того, росіяни вважають такі кроки лише "привернення уваги". Вони стверджують, що Азаренко хоч і білоруска, але живе багато років у США та виступає під білоруським прапором "чисто номінально".

"Все це наводить на думку, що поведінка українок — не політична позиція, а лише привід для привернення уваги", — заявляють спортивні ЗМІ РФ.

Наступний матч Еліна Світоліна на тенісному турнірі Вімблдон зіграє проти першої ракетки світу польки Іги Швентек 11 липня.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що попри заяви російських ЗМІ про негативне ставлення до спортсменок з РФ тенісистка Еліна Світоліна подякувала російській спортсменці, яка підтримала українок.

Також "Коментарі" писали дивну реакцію білоруської тенісистки на питання про війну в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини