Головна Новини Спорт інші види спорту Росіяни обурені поведінкою української тенісистки
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни обурені поведінкою української тенісистки

Українська тенісистка не потисла руку канадській суперниці. Російські ЗМІ викликали шквал обурення через поведінку української спортсменки.

29 серпня 2023, 17:55 comments1414
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Російські ЗМІ традиційно критикують українських спортсменів. Цього разу вони націлились на тенісистку Даяну Ястремську, яка не потиснула руку канадській суперниці Ежені Бушар.

Росіяни обурені поведінкою української тенісистки

Українська тенісистка Даяна Ястремська. Фото з відкритих джерел

Під час кваліфікаційного раунду US Open 2023 Даяна Ястремська помстилась за свою березневу поразку Ежені Бушар та здолала її у утрьох сетах. Після матчу українська тенісистка відмовилась тиснути руку канадській спортсменці.

"Українська тенісистка Даяна Ястремська влаштувала скандал у другому колі кваліфікації Відкритого чемпіонату США, відмовившись від традиційного післяматчевого потиску рук з канадкою Ежені Бушар", — пише російське видання Sport-express.

Ймовірно це сталось через заяви Бушар, яка у березні перемогла українку в Іспанії та повідомила, що "у матчах з допінгом у Мадриді є щось особливе". Таким чином канадка натякнула, що у 2017 році на цьому корті вона перемогла росіянку Марію Шарапову, яка повернулась у світ тенісу після дискваліфікації через допінг та Ястремську, яка також пропустила половину сезону через підозру на вживання допінгу.

Згодом Бушар видалила своє повідомлення, однак канадська спортсменка має одну з найбільших фанатських аудиторій у світі жіночого тенісу, тому її пост помітили ЗМІ, вболівальники та ймовірно Ястремська.

Російські ЗМІ обурені тим, що представники України не подають руки суперникам з Росії.

"Виходить, що тепер українкам дозволено порушувати правила фейр-плей не лише щодо наших дівчат, а й загалом усіх, хто їм не подобається? У заяві WTA нічого не йшлося про те, що українки можуть безкарно хейтити будь-яких суперниць, які їм не подобаються. Бушар не має жодного відношення до Росії", — пишуть російські ЗМІ.

Нагадаємо, що післяматчеве рукостискання в тенісі не є частиною правил, наприклад як у фехтуванні, де виник неприємний інцидент з дискваліфікацією української спортсменки Ольги Харлан. Загалом такий жест вважається проявом ввічливості, однак відмова від цієї традиції зазвичай мотивується бажанням принизити суперника, показати невдоволення. У ситуації з українськими спортсменками це показує небажання мати щось спільне з росіянами, які можуть виступати на міжнародних турнірах, поки їх влада намагається захопити іншу країну.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що білоруська тенісистка розповіла про свою помилку: я була надзвичайно дурна.

Також "Коментарі" писали про те, що сказав Усик після перемоги у боксерському поєдинку проти Дюбуа.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини