Головна Новини Спорт інші види спорту На чемпіонаті світу українські фехтувальники здобули ще дві медалі
commentss НОВИНИ Всі новини

На чемпіонаті світу українські фехтувальники здобули ще дві медалі

Шпажисти-кадети вибороли медалі на чемпіонаті в ОАЕ

11 квітня 2022, 08:59
Поділіться публікацією:

10 квітня в Об'єднаних Арабських Еміратах завершився чемпіонат світу з фехтування. Українські спортсмени змогли вибороти три медалі — срібло та дві бронзи. Про це повідомляють у Федерації України з фехтування.

На чемпіонаті світу українські фехтувальники здобули ще дві медалі

Фото Національної федерації фехтування

Під час змагань кадетів у шпазі двоє наших спортсменів отримали чудові результати та вперше за багато років посіли призові місця. Бронзову медаль отримав Максим Перчук з Києва. 15-річна Анна Максименко зі Львова посіла друге місце та стала віцечемпіонкою турніру. Спортсменка стала першою в своїй віковій категорії, яка виграла медаль на таких змаганнях.

На чемпіонаті світу українські фехтувальники здобули ще дві медалі - фото 2
На чемпіонаті світу українські фехтувальники здобули ще дві медалі - фото 3

Востаннє медалі в кадетській шпазі здобували українки  в  2015 році, юнаки — в 2010 році. Тоді медалі здобули Алла Грищук(бронза) та Роман Свічкар (бронза).

У підсумку чоловіча команда України посіла п'яте місце. Українські рапіристки завершили турнір на четвертому місці, поступившись у  поєдинку за бронзу Японії. Найкращий результат для збірної України в юніорській першості — це те, що Поліна Кулешова та Емілі Конрад потрапили до 1/16, серед хлопців пройшов Нікіта Кошман.

Як повідомляв портал, українка виборола медаль на чемпіонаті світу з фехтування. За інформацією Федерації України з фехтування, Катерина вперше в індивідуальному заліку за останні 30 років стала призеркою в жіночій рапірі на юніорському чемпіонаті світу.

Міністр молоді і спорту Вадим Гутцайт розповів, яка ситуація зі спортом наразі. За його словами, наразі українським спортсменам складно готуватися в Україні до спортивних змагань. Хоча на базах олімпійської підготовки багато спортсменів тренуються, але взагалі більшість виїжджають за кордон.Там вони мають можливості готуватися до Олімпіади 2024 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини