Головна Новини Спорт спорт і держава Як готуються українські спортсмени та яка ситуація зі спортом наразі: розповів міністр
commentss НОВИНИ Всі новини

Як готуються українські спортсмени та яка ситуація зі спортом наразі: розповів міністр

Чимало українських спортсменів пішли на фронт, деякі виїжджають за кордон на тренування та змагання

5 квітня 2022, 15:35
Поділіться публікацією:

Вадим Гутцайт розповів в інтерв'ю 1+1, яка наразі ситуація з українським спортом та де і як готуються українські спортсмени до міжнародних змагань.

Як готуються українські спортсмени та яка ситуація зі спортом наразі: розповів міністр

Вадим Гутцайт, фото Facebook

"Ми зробили все, щоб наші спортсмени могли тренуватися, продовжували свій календарний розпис, щоб ми були в змозі брати участь на чемпіонатах світу, Європи, світових кубках, щоб наші спортсмени були присутні там, й не тільки присутні, а й перемагали", — говорить міністр.

За його словами, наразі українським спортсменам складно готуватися в Україні до спортивних змагань. Хоча на базах олімпійської підготовки багато спортсменів готуються, але взагалі більшість виїжджають за кордон.Там вони мають можливості готуватися до Олімпіади 2024 року.

Інші країни створюють всі умови, щоб наші спортсмени відчували допомогу, спортивні федерації надають їм можливість доступу до баз для тренувань, приймають наших безкоштовно. Міністерство молоді і спорту з тренерами та профільними федераціями, профспілками, комітетами робить все, щоб українські пріоритетні команди, топові спортсмени готувалися за кордоном. Адже здобуваючи перемоги вони прославляють нашу державу, дають інтерв'ю ЗМІ та доносять правду до світу про війну в Україні.

Щоб спортсменів пропустили на митниці, Міністерство готує списки збірних команд, їх тренерів, видає накази та надсилає прикордонникам листи. За словами міністра, Мінспорту гарантує, що спортсмени повернуться назад після змагань.

Крім того, багато спортсменів пішло на фронт зі зброєю в руках, на жаль, вже є втрати, додає міністр.

Щодо олімпійської та спортивної інфраструктури, то очільник Міністерства зазначив, що такого розвитку спорту, який був останні два роки, Україна ще не знала.

"Ми стільки збудували нових палаців спорту, повинні були добудувати  багато басейнів, майданчиків в різних регіонах. Багато де ми втратили ці споруди. В Маріуполі в 2021 році звели олімпійський 500-метровий басейн, тепер він знищений. Один з найкращих молодіжних центрів був у  Бучі... Ми фіксуємо втрати та руйнування, в нас є цифра (сума збитків — ред.), але поки не остаточна. Я впевнений, що буде й розбудова й спортивна після перемоги", — наголошує Вадим Гутцайт.

Також чиновник розповів про "спортивні" санкції світу, тобто те, як сприймають військову агресію росії щодо України та повномасштабне вторгнення російських окупантів на територію нашої держави спортивні профспілки та федерації.

За його словами, 90-95% представників світового спорту відлучили російських і білоруських спортсменів від змагань.

Олімпійський міжнародний комітет відсторонив росіян з першого дня вторгнення та надав доручення всім олімпійським федераціям, щодо відсторонення рф і білорусі від змагань. Ще в лютому всі змагання в період з 2022-2024 рр, які мали відбутися в росії, були перенесені до інших країн.

Як повідомляв портал, українські спортсмени здобули перемоги на Кубку світу FIG-2022.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини