Головна Новини Спорт інші види спорту Історична перемога: українка виборола медаль на чемпіонаті світу з фехтування
commentss НОВИНИ Всі новини

Історична перемога: українка виборола медаль на чемпіонаті світу з фехтування

Юніорка з України посіла третє місце на чемпіонаті світу

6 квітня 2022, 21:13
Поділіться публікацією:

Українська спортсменка здобула медаль на чемпіонаті світу в Об'єднаних Арабських Еміратах з фехтування та посіла призове місце. Про це повідомляють в прес-службі Міністерства молоді та спорту.

Історична перемога: українка виборола медаль на чемпіонаті світу з фехтування

Фото Національної федерації фехтування

Рапіристка Катерина Буденко четвертого дня чемпіонату здобула "бронзу" в юніорській першості. Українка поборола землячку Ольгу Сопіт, яка два роки посідала місця у першій юніорській десятці фехтувальниць світу. За інформацією Федерації України з фехтування Катерина вперше в індивідуальному заліку за останні 30 років стала призеркою в жіночій рапірі на юніорському чемпіонаті світу. До того ж вона виборола першу медаль для збірної України на турнірі.

Крім того, до десятки кращих увійшла й Крістіна Петрова, посівши 9 місце в особисті змагання рапіристок серед кадетів.

17-річна Крістіна з Києва поборола суперниць в групі й в олімпійці подолала Аглаю Райнер з Австрії (15:5) та румунку Уляну-Думітріту Жосан (15:6). Поступилася вона японці Аяно Іімурі з результатом (12:15).

Серед юнаків-рапіристів до першої десятки не увійшов ніхто з українців. Найвище у підсумковому протоколі, на 67-му місці, розташувався Єлізар Дирда.

"Ми дуже задоволені виступом наших рапіристок в особистих змаганнях на чемпіонаті світу, вони продемонстрували якісне фехтування і насправді кожна з них вчора могла претендувати на медаль. Зійти на п’єдестал у підсумку вдалося Катерині Буденко, яка за вхід у четвірку виграла з мінімальною різницею в Ольги Сопіт. Згадуючи який шлях довелося подолати, аби просто дістатися сюди, мені важко стримати емоції. Все було дуже напружено. Насамперед низький уклін воїнам ЗСУ! Дякуємо нашим спортивним функціонерам, зокрема управлінню спорту у Миколаєві, яке організувало транспорт, аби вивезти учнів нашої спортивної школи з міста", — розповіла заслужений тренер України, директор Миколаївської СДЮШОР з фехтування Лариса Павленко.

За її словами, допомагають спортсменам міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт, головний тренер збірної Наталія Михайлівна Конрад, а також країни, що допомогли готуватися дівчатам і хлопцям: Румунія, Польща, Італія, Угорщина, Молдова, Ізраїль.

Як повідомляв портал, українські спортсмени здобули перемоги на Кубку світу FIG-2022. В Баку завершився Кубок світу зі спортивної гімнастики FIG-2022, що тривав з 31 березня до 3 квітня. В змаганнях взяли участь 45 гімнастів з 34 країн.

Також ми повідомляли, що наразі українським спортсменам складно готуватися в Україні до спортивних змагань. Хоча на базах олімпійської підготовки багато спортсменів готуються, але взагалі більшість виїжджають за кордон.Там вони мають можливості готуватися до Олімпіади 2024 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/minmolodsport
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини