Головна Новини Спорт олімпіада і змагання Україна здобула першу медаль на Олімпійських іграх у Парижі
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна здобула першу медаль на Олімпійських іграх у Парижі

Фехтувальниця Ольга Харлан принесла збірній України бронзову нагороду у змаганнях шаблісток на Олімпійських іграх 2024.

29 липня 2024, 22:07
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Українська фехтувальниця Ольга Харлан у поєдинку за третє місце перемогла південнокорейську спортсменку Чої Сібін з рахунком 15:14 та отримала бронзову нагороду. Таким чином, Харлан здобула першу медаль України на Олімпійських іграх у Парижі.

Україна здобула першу медаль на Олімпійських іграх у Парижі

Українська фехтувальниця Ольга Харлан. Фото з відкритих джерел

33-річна Ольга Харлан провела п’ять поєдинків на Олімпійських іграх у яких здобула чотири перемоги. В останньому поєдинку українка отримала у суперники фехтувальницю Чої Сібін із Південної Кореї, яка здобула бронзу на Олімпійських іграх 2020 року. 

У напруженому матчі за третє місце Ольга Харлан здолала Чої Сібін з рахунком 15:14 та отримала бронзову медаль у фехтуванні, яка стала першою для України на Олімпійських іграх 2024 року. Під час поєдинку рахунок був 11:6 на користь Чої Сібін, однак після цього Харлан взяла 7 очок підряд, а згодом здобула вольову перемогу.

Свій шлях на Олімпійських іграх Ольга Харлан почала у 1/16 з поєдинку проти японської фехтувальниці Шіхомі Фукушіми, яку обіграла з рахунком 15:9. На наступній стадії турніру українка розгромила колишню російську, а тепер азербайджанську спортсменку Анну Башту з рахунком 15:6.

У чвертьфіналі Олімпіади-2024 Ольга Харлан здобула перемогу над угорською фехтувальницею Анною Мартон, яку обіграла – 15:7. На шляху до фіналу українську фехтувальницю зупинила перша сіяна — француженка Сарі Бальцер, яка здолала Харлан з рахунком 7:15.

Ольга Харлан – українська фехтувальниця, яка за свою спортивну кар'єру здобула п’ять олімпійських медалей. Харлан олімпійська чемпіонка 2008 року та триразова бронзова призерка 2012, 2016 та 2024 років. Ще одну медаль українська фехтувальниця отримала на Олімпійських іграх 2016 року в командній першості. Також Харлан шестиразова чемпіонка світу та восьмиразова чемпіонка Європи.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про призові для українських спортсменів на Олімпійських іграх у Парижі.

Також "Коментарі" писали, що українську збірну зустріли оваціями на Олімпіаді-2024.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини