Головна Новини Спорт олімпіада і змагання Українську збірну на Олімпіаді у Франції зустріли оваціями (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Українську збірну на Олімпіаді у Франції зустріли оваціями (ВІДЕО)

У Парижі українським спортсменам аплодували

26 липня 2024, 21:40
Поділіться публікацією:

На церемонії відкриття Олімпіади-2024 у Франції українську делегацію зустріли оваціями.

Українську збірну на Олімпіаді у Франції зустріли оваціями (ВІДЕО)

У Франції розпочинається Олімпіада. Фото з відкритих джерел

Відео зустрічі українських спортсменів та функціонерів опублікував НОК України.

Як відомо, 26 липня у Парижі розпочалася церемонія відкриття Олімпіади-2024. Плавцю Михайлу Романчуку та тенісистці Еліні Світоліній доручили понесли український прапор на церемонії відкриття Ігор.

На початку церемонії відкриття Олімпіади виступила Леді Гага. Також на церемонії 85 човнів з делегаціями країн переміщалися човнами по річці Сена.

Як відзначають спортивні фахівці, це перша церемонія, яку проводять не на стадіоні, а на воді. Церемонія відкриття Ігор триватиме до півночі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що 26 липня розпочнуться чергові Олімпійські ігри, які відбудуться у Парижі. Українська збірна буде представлена 140 спортсменами, котрі попередньо здобули ліцензії для участі у цих світових змаганнях. Про це повідомив президент Національного олімпійського комітету України Вадим Гутцайт.

"Загалом на сьогодні у нас є 124 ліцензії. Це 140 спортсменів і спортсменок, які братимуть участь в Олімпійських іграх. Ми вже завершили наш відбір на Олімпійські ігри, і Україна остаточно має 124 ліцензії", — зазначив Гутцайт в інтерв'ю.

Варто зауважити, що цього року Україну представлятиме найменша кількість спортсменів на Олімпіаді за весь час незалежності країни. Президент НОК також додав, що Україна буде представлена на Олімпіаді майже в усіх видах спорту, за винятком ігрових. Водночас він нагадав про історичний успіх збірної з футболу, яка вперше за час незалежності України виступить на ОІ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини