Головна Новини Спорт олімпіада і змагання Скільки грошей отримають українські спортсмени за медалі на Олімпіаді
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки грошей отримають українські спортсмени за медалі на Олімпіаді

Національний олімпійський комітет України збільшив призові для українських спортсменів на Олімпійських іграх у Парижі.

28 липня 2024, 15:35
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

На Олімпійських іграх у Парижі Україну представляють 140 спортсменів, які будуть змагатись за медалі на одному з найпрестижніших турнірів світу. Крім того, у випадку завоювання місця на п’єдесталі, українські спортсмени можуть отримати премії від Національного олімпійського комітету України (НОК).

Скільки грошей отримають українські спортсмени за медалі на Олімпіаді

Українська тенісистка Еліна Світоліна. Фото з відкритих джерел

Президент НОК Вадим Гутцайт озвучив суми, які були закладені в бюджет України, як винагорода за завойовані медалі. Призові за перше місце залишилось незмінним – 125 тис. доларів, така ж сума виплачувалась на Олімпіаді в Токіо. Однак зросли виплати за срібні нагороди – з 80 тис. до 100 тис. доларів, а бронзові медалі оцінюються у 80 тис. доларів, тоді як 4 роки тому за них виплачували 55 тис. доларів.

Призові для українських спортсменів за медалі на Олімпійських іграх 2024:

  1. - Золото – 125 тис. доларів (5,1 млн гривень);
  2. - Срібло – 100 тис. доларів (4,1 млн гривень);
  3. - Бронза – 80 тис. доларів (3,3 млн гривень).

Найвищі виплати за призові у Сінгапуру. За золоті медалі на Олімпійських іграх місцевий олімпійський комітет пропонує 737 тис. доларів – 30 млн гривень. Це одна з найбільших виплат за золоту медаль в історії Олімпійських ігор. Однак ця країна не вигравала золотих медалей з 2016 року.

В районі 200-250 тис. доларів обіцяють призові винагороди за золоті медалі на Олімпійських іграх у Гонконгу, Казахстані, Малайзії, Італії та Норвегії. США виплачує одні з найменших призових для своїх спортсменів – 37,5 тис. доларів (1,5 млн гривень).

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на церемонії відкриття Олімпійських ігор публіка освистала спортсменів однієї з країн.

Також "Коментарі" писали про кількість російських спортсменів, які поїхали на Олімпіаду та будуть виступати на змаганнях як нейтральні атлети.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини