Головна Новини Спорт олімпіада і змагання Україна здобула першу медаль на зимових Олімпійських іграх-2022
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна здобула першу медаль на зимових Олімпійських іграх-2022

У День Єднання України надзвичайно чудові новини надходять з олімпійського Пекіна

16 лютого 2022, 14:53
Поділіться публікацією:

На зимовій Олімпіаді-2022 у Пекіні відбувся фінал змагань у чоловічій лижній акробатиці. Так, олімпійський чемпіон 2018 року Олександр Абраменко приніс Україні першу медаль, посівши друге місце. Фрістайліст заробив 116,50 балів. Про це повідомляє прес-служба Національного олімпійського комітету України.

Україна здобула першу медаль на зимових Олімпійських іграх-2022

Олександр Абраменко - Національний Олімпійський комітет України

"У День Єднання України надзвичайно чудові новини надходять з олімпійського Пекіна – українець Олександр Абраменко виборює для рідної країни медаль ХХІV зимових Олімпійських ігор", — йдеться у повідомленні.

Додамо, що це друга олімпійська нагорода в історії України у фрістайлі.

Зазначається, що президент НОКУ Сергій Бубка вже привітав українського спортсмена та його наставника Енвера Аблаєва з нагородою, подякувавши їм за справжній бійцівський характер, а всю країну – з великим олімпійським звершенням.

Перше місце у змаганні з результатом 129 балів посів китайський спортсмен Ці Гуанпу. А третє місце дісталося Іллі Бурову (ОКР) – 114,93 бала.

Нагадаємо, що напередодні у Пекіні відбувся десятий день змагань. Він був найменш медальним з початку Зимових ігор. Усього розігрувалося чотири комплекти нагород у таких видах як: фігурне катання, фрістайл, стрибки з трампліну та бобслей. За підсумками десяти днів змагання, на жаль, Україна все ще без медалей Олімпіади-2022. Українці двічі посіли 20 місце: Олександра Назарова та Максим Нікітін у фігурному катанні, а також Лідія Гунько у бобслеї.

Раніше у матеріалі інтернет-видання "Коментарі" повідомлялося, що рівно 90 років тому в американському Лейк-Плесіді (США, штат Нью-Йорк) відбулася урочиста церемонія відкриття третіх зимових Олімпійських ігор, у яких взяли участь понад двісті спортсменів із 17 країн.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини