Головна Новини Спорт олімпіада і змагання У Зеленського прокоментували можливість участі росіян в Олімпіаді – чим це загрожує
commentss НОВИНИ Всі новини

У Зеленського прокоментували можливість участі росіян в Олімпіаді – чим це загрожує

Михайло Подоляк заявив, що ті, хто підтримає участь росіян в Олімпіаді, автоматично підтримає просування масових вбивств та підтримку агресії РФ

15 серпня 2023, 17:07
Поділіться публікацією:

Участь російських спортсменів в Олімпіаді 2024 року в Парижі означатиме підтримку світом російської агресії та просування масових вбивств. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву у себе в Twitter зробив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

У Зеленського прокоментували можливість участі росіян в Олімпіаді – чим це загрожує

Олімпіада. Фото: із відкритих джерел

Радник глави ОП зазначив, що Україна не змінювала свою позицію з цього питання – жодної участі російських спортсменів в Олімпіаді 2024 року бути не може.

За словами Михайла Подоляка, якщо РФ все ж таки допустять до участі в Олімпіаді, це означатиме кривавий політичний маніфест – підтримку російської агресії, терору та геноциду на глобальній арені.

"Спорт не поза політикою, спорт – це і є політика. Російський спорт сьогодні – це демонстративне просування масових вбивств, зґвалтування, тортури, знищення. Час відмовитися від лицемірства – настав час зупинити експансію російських спортивних промоутерів війни", — висловився радник.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україна навіть не сумніватиметься щодо того, щоб виступити з офіційним бойкотом Олімпійських ігор у Парижі, якщо до них будуть допущені спортсмени Росії та Білорусі. Таку заяву в телеграм зробив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. Глава уряду зазначив, що компромісного рішення з цього питання бути не може.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Міжнародний олімпійський комітет (МОК) не став розсилати запрошення Росії та Білорусі до участі в Олімпіаді, яку має брати Париж. Водночас такий жест МОК не показує, що росіян та білорусів точно не буде на змагання. Остаточне рішення МОК ще належить ухвалити.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини