Головна Новини Спорт олімпіада і змагання Трьох українських спортсменів відсторонили від участі в Олімпіаді: причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Трьох українських спортсменів відсторонили від участі в Олімпіаді: причина

Легкоатлетів не допустили через недотримання антидопінгових правил

29 липня 2021, 10:01
Поділіться публікацією:

Українські легкоатлети — Михайло Гаврилюк (метання молота), Назар Коваленко (спортивна ходьба) і Наталія Пироженко-Чорномаз (естафета 4х400 метрів) не зможуть представити Україну на Олімпіаді в Токіо. Інформацію оприлюднила Федерація легкої атлетики, пише УНІАН.

Трьох українських спортсменів відсторонили від участі в Олімпіаді: причина

Олімпійські ігри - фото з відкритих джерел

Повідомляється, що Athletics Integrity Unit (AIU), організація, яка бореться з допінгом, запідозрила легкоатлетів у порушенні правил. Спортсменів не допустили до змагань через недотримання пункту 15 антидопінгових правил. Згідно з ним, спортсмену необхідно здати три-допінг тесту поза змаганнями, проводять їх з інтервалом не менше трьох тижнів протягом 10 місяців.

Троє українських легкоатлетів не надали потрібної кількості тестів на виявлення допінгу. Через це їм заборонили брати участь в Олімпійських Іграх в Токіо.

Нагадаємо, що 23 липня відбулася церемонія відкриття найпрестижніших спортивних змагань — Олімпійських ігор-2020 року, які проходять в японській столиці Токіо. Збірна нашої країни бере участь у складі 157 осіб, що є найменшим кількістю за всю історію виступів української збірної на літніх Іграх. Журналісти відзначають, що деякі спортсмени були дискваліфіковані через допінг, інші ж не впоралися з нормативами. Незважаючи на це, експерти вважають, що в Україні є хороші шанси гідно виступити на Олімпіаді.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що постійно виникають скандали через допінг з російськими спортсменами. На цей раз у "допінговий" скандал потрапили російські веслярі. Так, після взяття проби медики підтвердили наявність в їх крові заборонених препаратів, тому в РФ прийняли рішення зняти всю команду з Олімпійських ігор.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини