Головна Новини Спорт олімпіада і змагання Третій день Паралімпіади: скільки медалей встигла завоювати Україна (ТАБЛИЦЯ)
commentss НОВИНИ Всі новини

Третій день Паралімпіади: скільки медалей встигла завоювати Україна (ТАБЛИЦЯ)

Третій день змагань був дуже успішним для українців, які отримали 11 різних медалей

27 серпня 2021, 18:33
Поділіться публікацією:

Третій день Паралімпійських ігор-2020 року, які приймає японське Токіо, підійшов до свого завершення. Однією з найбільш результативних команд дня беззаперечно стала збірна України, адже наш загальний нагородний залік налічує вже 22 різних медалі, повідомляє "СпортАрена".

Третій день Паралімпіади: скільки медалей встигла завоювати Україна (ТАБЛИЦЯ)

За три дні змагань Україна виграла 22 медалі. Фото із відкритих джерел

За кількістю завойованих нагород Україна знаходиться на четвертому місці. Однак через те, що загальний залік формується завдяки "висоті" отриманих спортсменами медалей, ми, як і раніше, займаємо лише дев'яту позицію.

Втім, лише за п'ятницю, 27 серпня, Україна може похвалитися відразу двома золотими медалями у своїй командній "скарбничці".

Кращою в своїй категорії "до 55 кг" в пауерліфтингу стала Мар'яна Шевчук. Відзначимо, що виступ на цих Паралімпійських іграх — дебютний у подібного масштабах змаганнях для спортсменки. Однак це не завадило їй підняти снаряд вагою 125 кг, легко випередивши інших суперниць.

Ще одна медаль відтепер належить 29-річній Анні Стеценко, талановитый плавчині, яка ще на минулих Паралімпійських іграх зайняла не одне призове місце. Цього разу спортсменка найшвидше подолала дистанцію в 400 м. Використовуючи вільний стиль плавання, вона змогла проплисти зазначену відстань за 4 хвилини 23 секунди і 92 мілісекунди. Найближча суперниця відстала від Стеценко на майже три секунди.

Також Україна радіє відразу шістьом "срібним" нагородам в один день. Друге місце підкорилося Владиславу Білому (метання списа), Катерині Денисенко (плавання на спині, 100 м), Кирилу Гаращенко (плавання, вільний стиль, 400 м), Сергію Кліпперту (плавання), Андрію Трусову (плавання, комплекс, 200 м), Анастасії Москаленко (метання булави) і жіночій збірній з фехтування на візках.

Дзюдоїстки Юлія Іваницька та Наталія Ніколайчик принесли відразу дві "бронзи" в загальний актив збірної. Такою самою медаллю відзначили і Юлію Павленко (стрибки у довжину), і Єгора Дементьєва (гонка-переслідування на велотреку).

Третій день Паралімпіади: скільки медалей встигла завоювати Україна (ТАБЛИЦЯ) - фото 2

В цілому, Україна зараз може похвалитися 22 медалями. Більше тільки у Китаю (45 — 20 золотих), Великобританії (28 — 9 золотих) і Паралімпійського комітету РФ (26 — 9 золотих).

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, як українська збірна закінчила свій другий змагальний день на Паралімпіаді-2020.

Також на порталі ви можете дізнатися, чому Паралімпіаді-2020 не вдалося пройти без навколополітичних ексцесів. Через що виникла хвиля гейту, що піднялася проти українських спортсменів в Росії, читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини