Головна Новини Спорт олімпіада і змагання США хочуть повернути російський спортсменів до виступів
commentss НОВИНИ Всі новини

США хочуть повернути російський спортсменів до виступів

Після переговорів Олімпійських комітетів США, Росії та Китаю, американський президент USOPC заявила, що потрібно повернути російських та білоруських спортсменів до виступів на міжнародних турнірах.

13 грудня 2022, 12:48
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Олімпійський і Паралімпійський комітет США підтримує російських і білоруських спортсменів для участі в Паризьких іграх 2024. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання NBC Sports.

США хочуть повернути російський спортсменів до виступів

Російських спортсменів планують повернути до Олімпіади. Фото: з відкритих джерел

Через повномасштабне вторгнення Російської Федерації в Україну спортивні федерації різних видів спорту виключили російських спортсменів зі своїх змагань, або заборонили їм виступати під прапором РФ.

Президент Олімпійського та Паралімпійського комітету США (USOPC) Сюзанна Лайонс підтримує повернення російських спортсменів до змагань. Нещодавно президент USOPC зустрілась з провідними олімпійськими спортивними чиновниками у Швейцарії, там були присутні керівники трьох комітетів олімпійських збірних – Росія, США та Китай. Після зустрічі Сюзанна Лайонс завила, що USOPC шукає можливість для російських спортсменів взяти участь у спортивних змаганнях.

"Ми не погоджувалися, що спортсмени повернуться. Ми погодилися, що зараз буде проведено дослідження та консультації із зацікавленими сторонами, щоб побачити, чи може бути шлях окремих спортсменів повернутися нейтральними", — сказала Сюзанна Лайонс.

Лайонс наголосила, що є повна згода на повернення російських та білоруських спортсменів до змагань, але потрібно створити "більш суворий нейтралітет". На минулих змаганнях російські спортсмени брали участь у турнірах без використання гімну та прапора, проте інколи використовували національні кольори та назви "олімпійці з Росії" або спортсмени "Олімпійського комітету Росії".

"Санкції дуже конкретні. Це не можуть бути кольори, це не може бути назва країни", — називає умови повернення російських спортсменів Лайонс.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про хорватського футболіста, який засмучений, адже Росію дискваліфікували з Чемпіонату світу.

Також "Коментарі" писали про іранського футболіста, якого засудили до смертної кари.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини