Головна Новини Спорт футбол В Ірані засудили до смертної кари професійного футболіста
commentss НОВИНИ Всі новини

В Ірані засудили до смертної кари професійного футболіста

Іранського футболіста звинувачують у потрійному вбивстві представників силових структур під час антиурядових протестів в Ірані.

13 грудня 2022, 11:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Амір Реза Наср Азадані був засуджений до смертної кари. Професійний футболіст брав участь в антиурядових протестах за права жінок. Тепер чоловіку загрожує публічна страта. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Міжнародну федерацію професійних футболістів (FIFPRO).

В Ірані засудили до смертної кари професійного футболіста

Амір Реза Наср Азадані засудили до страти. Фото: з відкритих джерел

Міжнародну федерацію професійних футболістів, яка об'єднує понад 60 тис. гравців в 65 країнах світу шокована повідомленням про іранського футболіста, якого засудили до смерті.

"FIFPRO вражена повідомленнями про те, що професійному футболісту Аміру Наср Азадані загрожує страта в Ірані за те, що він виступав за права жінок і свободу в своїй країні. Ми солідарні з Аміром і закликаємо до негайного зняття з нього покарання", — пише у Twitter FIFPRO.

Амір Реза Наср Азадані виступає за футбольний клуб "Іранджаван Бушер", чоловік був заарештований в кінці листопада. Правоохоронні органи звинувачують Амір Азадані у вбивстві трьох осіб представників урядових сил.

В Ірані панує хаос з середини вересня, коли в одному з СІЗО країни загинула Махса Аміні. Молоду дівчину заарештувала поліція моралі, яка вважала, що Махса не правильно носила свій одяг. Смерть дівчини стала каталізатором протестів за права жінок та свободу слова в країні. Проте іранська влада жорстко придушує протести.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Пентагон заявив про смерть лідера Ісламської держави.

Також "Коментарі" писали про те, що український уряд офіційно визнав ліквідацію іранських інструкторів, які навчали російських військових керувати дронами-камікадзе в Криму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини