Головна Новини Спорт олімпіада і змагання Рекордна кількість: скільки російських спортсменів поїде на Олімпіаду в Парижі
commentss НОВИНИ Всі новини

Рекордна кількість: скільки російських спортсменів поїде на Олімпіаду в Парижі

Кількість російських спортсменів, яка буде виступати на Олімпійських іграх у Парижі у 22 рази менше, ніж на минулій Олімпіаді.

17 липня 2024, 14:00
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

26 липня у Парижі розпочнуться 33 Олімпійські ігри. Попри санкції та обмеження Росія змогла відправити на Олімпіаду 15 атлетів, які будуть виступати як нейтральні спортсмени. Це рекордно низька кількість представників Росії на Олімпійських іграх.

Рекордна кількість: скільки російських спортсменів поїде на Олімпіаду в Парижі

На Олімпіаді 2024 буде 15 російських спортсменів. Фото з відкритих джерел

39 російських спортсменів отримали дозвіл на участь в Олімпійських іграх у Парижі. Однак на Олімпіаду поїде лише 15 представників Росії. Серед них сім тенісистів, по три представники з велоспорту та веслування на каное, а також по одному зі стрибків на батуті та плавання.

24 спортсмени відмовились від участі через різні причини. Деякі російські спортсмени, наприклад тенісисти Андрій Рубльов чи Карен Хачанов пропустять Олімпіаду через травми. Інші заявили, що будуть брати участь в інших змаганнях, а деякі атлети не потраплять на Олімпійські ігри через те, що їх спортивні федерації вирішили бойкотувати змагання, зокрема це стосується російської федерації боротьби та дзюдо, які могли відправити 9 та 4 спортсменів.

Таким чином, Росію у якості нейтральних атлетів на Олімпійських іграх у 2024 році будуть представляти 15 російських спортсменів. У 2020 році на Олімпіаді в Японії Росію представляло 329 спортсменів, у 2016 – 339, а у 2012 – 436 атлетів.

Нагадаємо, що МОК допустив білоруських та російських спортсменів до участі в Олімпіаді якості нейтральних. Вони мають виступати у білій або однотонній формі, без знаків країни. Також при перемозі нейтрального спортсмена представника РФ чи РБ не будуть вмикати гімн при нагородженні. Через санкції від Олімпійського комітету, Росія прийняла рішення не транслювати Олімпіаду – вперше за 40 років.

Україна отримала 143 ліценції у 20 видах спорту для участі в Олімпійських іграх у Парижі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, які українські спортсмени та у яких видах спорту будуть представляти Україну на Олімпійських іграх.

Також "Коментарі" писали про те, що у Росії на дозвіл їх спортсменам виступати на Олімпіаді виступили зі звинуваченнями.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини