Головна Новини Спорт олімпіада і змагання Росіяни незадоволені рішенням олімпійського комітету
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни незадоволені рішенням олімпійського комітету

В РФ скаржаться на умови через які російські спортсмени мають право повернутись до участі в міжнародних змаганнях.

29 березня 2023, 16:45
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) 28 березня прийняв рішення повернути російських та білоруських спортсменів до змагань. Такі дії засудили в Україні, Євросоюзі та інших країнах світу. Однак росіяни не задоволені таким рішенням МОК та виступили з цинічною заявою. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

Росіяни незадоволені рішенням олімпійського комітету

Голова Олімпійського комітету Росії Станіслав Поздняков. Фото з відкритих джерел

Президент МОК Томас Бах оголосив про повернення спортсменів з Росії та Білорусі до змагань на міжнародних аренах. Проте для спортсменів з цих країн встановлені кілька правил. Спортсмени зможуть виступати тільки під нейтральним прапором, окрім того, усі хто відкрито підтримує російську військову агресію в Україні або пов’язані з російською армією не зможуть брати участі у змаганнях.

Рішення Міжнародного олімпійського комітету засудили в багатьох країнах світу, зокрема, раніше Володимир Зеленський заявляв, що через участь російських спортсменів на Олімпіаді у 2024 році Україна її бойкотуватиме. Подібне рішення висловили і інші країни.

Однак у Росії також незадоволені рішенням МОК. Голова Олімпійського комітету Росії Станіслав Поздняков висловив цинічну заяву про те, що таке рішення є дискримінаційним та порушує права людини.

"Критерії повернення російських спортсменів є абсолютно неприйнятними. Нейтральний прапор або гімн — це явна дискримінація за національною ознакою, порушення основних прав людини і громадянина", — говорить Станіслав Поздняков.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про скандал у Китаї. В КНР заборонили відкрити банер, де було зображено українських спортсменів, які загинули у період війни.

Також "Коментарі" писали про рішення на користь росіян, яке прийняв престижний тенісний турнір.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини