Головна Новини Спорт олімпіада і змагання Скандал у Китаї: українці обурені поведінкою організаторів
commentss НОВИНИ Всі новини

Скандал у Китаї: українці обурені поведінкою організаторів

У Китаї заборонили відкрити банер, де було зображено українських спортсменів, які загинули під час війни.

28 березня 2023, 14:50 comments1232
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Українські спортсмени обурені поведінкою організаторів Чемпіонату світу з фехтування в китайському Нанкіні.Українці планували сфотографуватись з банером "Ангели України", який пов'язаний з війною та символізує російську агресію, проте делегати Міжнародної федерації фехтування (FIE) заборонили відкривати банер на публіці. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Facebook Darya Varfolomeyeva.

Скандал у Китаї: українці обурені поведінкою організаторів

У Китаї заборонили українцям відкрити банер зі спортсменами, які були вбиті росіянами. Фото з відкритих джерел

На вихідних відбулись змагання Кубка світу з фехтування у китайському місті Нанкін, куди були допущені російські та білоруські спортсмени. Українців обурило таке рішення і вони вирішили нагадати про російську агресію. Проте представники FIE заборонили спортсменам робити фото біля символічного банера.

"На чемпіонаті світу в Китаї ми хотіли сфотографуватися з банером де показали скільки спортсменів загинули через Росію. Як результат, FIE не дозволили нам цього зробити", — пише Darya Varfolomeyeva.

Окрім того, у повідомленні додається, що банер містив інформацію про смерті понад 250 спортсменів, які були вбиті через російську агресію і тепер не зможуть захищати кольори збірної.

"Як можна бути залученим у спорт, коли близько 343 спортивних споруд зруйновано і понад 250 спортсменів більше ніколи не будуть змагатися? Росія відбиває всі олімпійські цінності. FIE намагається приховати правду через погрози та обмеження, але чим це відрізняється від російської політичної стратегії?", — йдеться у повідомлені.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що футболіст Андрій Ярмоленко відповів чи достатній рівень "русофобії" у гравців збірної України.

Також "Коментарі" писали про один з найбільших тенісних турнірів, який прийняв рішення на користь росіян.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини