Головна Новини Спорт олімпіада і змагання Очільник МОК відзначився новою цинічною заявою щодо участі спортсменів з РФ та Білорусі
commentss НОВИНИ Всі новини

Очільник МОК відзначився новою цинічною заявою щодо участі спортсменів з РФ та Білорусі

Томас Бах не бачить проблем у тому, щоб спортсмени з Росії та Білорусі виступали на міжнародній арені

28 березня 2023, 19:10
Поділіться публікацією:

Очільник  Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах відреагував на питання щодо повернення спортсменів з Росії та Білорусі до міжнародних змагань, а також їхнє можливе допущення до Олімпійських ігор в Парижі, у 2024 році. Про це повідомляє Reuters.

Очільник МОК відзначився новою цинічною заявою щодо участі спортсменів з РФ та Білорусі

Томас Бах (фото з відкритих джерел)

Він підтримав пропозицію участі атлетів з цих країн у нейтральному статусі, навівши приклади, де сьогодні у деяких видах спорту дозволено брати участь спортсменам з Росії і Білорусі.

"Участь спортсменів з російськими та білоруськими паспортами в міжнародних змаганнях працює. Ми бачимо це майже щодня в низці видів спорту,  в тенісі,  у велоспорті, на деяких змаганнях з настільного тенісу, в хокеї, гандболі, у футболі та інших лігах у США, а також в Європі, і ми також бачимо це на інших континентах. На жодних з цих змагань не було інцидентів, пов'язаних з безпекою. Уряди, на території яких відбуваються змагання, видають візи російським і білоруським спортсменам за дуже рідкісним винятком, а в інших країнах вони навіть видають дозволи на роботу спортсменам", – заявив Бах.

Окрім цього, він знову цинічно заявив, що політика не може бути частиною спортивних змагань, а спортсменів не мають карати за їхні паспорти.

 Рішення щодо допуску  до Олімпіади-2024 спортсменів з Білорусі та Росії повинні ухвалити на засіданні Виконкому МОК, що відбудеться з 28 до 30 березня у Лозанні в Швейцарії.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Європарламент прокоментував рішення МОКМіжнародний олімпійський комітет (МОК) намагається повернути російських та білоруських спортсменів. Такі дії викликають критику з боку України та міжнародних організацій.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини