Головна Новини Спорт олімпіада і змагання Паралімпійський ранок українських спортсменів приніс немало нових нагород
commentss НОВИНИ Всі новини

Паралімпійський ранок українських спортсменів приніс немало нових нагород

Українські спортсмени продовжують підкорювати Паралімпіаду-2020 у Токіо, отримуючи все нові нагороди

3 вересня 2021, 11:27
Поділіться публікацією:

Паралімпійський ранок українських спортсменів приніс немало нових нагород

Паралімпіада-2020, фото із відкритих джерел

В Токіо десятий день проходять спортивні змагання у рамках Паралімпіади-2020. Українська паралімпійська збірна за сьогоднішній ранок завоювала одну золоту та чотири срібних медалі. Про це свідчать дані загального медального заліку Паралімпіади-2020.

Сьогодні новими медалістами стали спринтери з веслування, легкоатлети та велоспортсмен.

Золото Україні приніс Сергій Ємельянов, який пройшов 200 м у спринті із веслування всього за 40,355 с, буквально вирвавши перемогу у представника Паралімпійського російського комітету Леоніда Крилова, випередивши його на долю секунди.

Ще одним, щоправда срібним призером із параканое став спортсмен із Рівного, 33-річний Микола Синюк, який із результатом 42,503 с провеслував 200 м, всього на секунду поступившись австралійцю Керісу МакГрату.

Микола Жабняк став сьогодні другим у метанні диску, використавши для перемоги три спроби із п’яти можливих. Зазначимо, що спортсмен народився у Казахстані, але виріс в Україні та наразі займається легкою атлетикою у Донецькому регіональному центрі з фізичної культури і спорту інвалідів, розташованому у Бахмуті. Як срібного призера Паралімпіади-2008, його було нагороджено орденом "За мужність" III ступеня.

Срібло під час чоловічої групової шосейної велогонки взяв Єгор Дементьєв, який 31 серпня також фінішував на параолімпійській дистанції другим.

Єдиною паралімпійською українською  призеркою прекрасної статі, яка відзначилась медаллю сьогодні, станом на зараз, є легкоатлетка Людмила Даниліна, яка пробігла 1500 м за 4 хв та 32 секунди, всього на 5 секунд, пропустивши вперед спортсменку із Польщі.

Таким чином, Україна зберігає п’яту позицію у загальному медальному заліку Паралімпіади-2020, завоювавши 89 медалей – із них 21 золоту, 43 срібних та 25 бронзових.

Перша ж п’ятірка лідерів є незмінною: на першому місці – Китайська Народна Республіка, на другому – Великобританія, на третьому – Паралімпійський комітет Росії, на четвертому – США,  п’ятірку замикає Україна.

Нагадаємо, що станом на ранок 2 вересня на рахунку українських паралімпійців було 77 нагород.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини