Головна Новини Спорт олімпіада і змагання Паралімпіада-2020: ранок дев'ятого дня змагань став по-справжньому "золотим" для українців
commentss НОВИНИ Всі новини

Паралімпіада-2020: ранок дев'ятого дня змагань став по-справжньому "золотим" для українців

Під час ранкової сессії дев'ятого длняПаралімпіади-2020 українські спортсмени здобули дві золоті нагороди

2 вересня 2021, 07:40 comments7846
Поділіться публікацією:

Паралімпіада-2020: ранок дев'ятого дня змагань став по-справжньому "золотим" для українців

Марія Помазан, фото із відкритих джерел

Ранок 2 вересня розпочався для українських паралімпійців досить продуктивно – наші спортсмени в дев’ятий день змагань поповнили скарбницю України ще на 2 золоті медалі. Про це свідчать дані медального заліку Паралімпійських ігор-2020, які проходять у Токіо з 24 серпня по 5 вересня.

Станом на зараз українські паралімпійці вибороли вже 77 медалей – 17 золотих, 35 срібних та 23 бронзових, що на два золота, два срібла і три бронзи більше ніж арсенал нагород станом на вчорашній ранок.

Медалі найвищої проби для України сьогодні завоювали легкоатлети Владислав Загребельний та Марія Помазан.

29-річний дніпрянин Владислав Загребельний здійснив переможний стрибок довжиною в 6,59 м, що на 15 см далі, ніж стрибок аргентинського срібного призера. Зазначимо, що від Паралімпіади-2019, яка проходила у місті Дубаї Загребельний покращив власні результати, адже тоді легкоатлет виборов для паралімпійської збірної бронзу, стрибнувши на 6,07 м.

Для 32-річної уродженки Запоріжжя Марії Помазан сьогоднішнє золото за штовхання ядра також не перше в паралімпійський кар’єрі. В Токіо Марія Помазан під час другої спроби із п’яти можливих штовхнула ядро на 12,24 м, і отримала впевнену перемогу, адже срібній призерці вдалося штовхнути ядро на понад 3м ближче.

Таким чином, станом на ранок 2 вересня паралімпійська збірна України лишається на п’ятому місці медального заліку Паралімпіади-2020. Як і раніше, на четвертому місці знаходиться паралімпійська збірна США, Паралімпійський комітет Росії на третьому місці, друге місце наразі у Великобританії, а абсолютним лідером змагань є Китайська Народна республіка, спортсмени якої вибороли  152 паралімпійських нагороди. 

Паралімпіада-2020: ранок дев'ятого дня змагань став по-справжньому ”золотим” для українців - фото 2

Раніше "Коментарі" повідомляли, що українська легкоатлетка Анастасія Москаленко встановила світовий рекорд у штовханні ядра.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини