Головна Новини Спорт олімпіада і змагання Паралімпіада-2020: скільки медалей Україна завоювала у сьомий день змагань
commentss НОВИНИ Всі новини

Паралімпіада-2020: скільки медалей Україна завоювала у сьомий день змагань

12 медалей різного «ґатунку», з яких сім — у плаванні, поповнили «скарбничку» нагород збірної України на Паралімпіаді-2020

31 серпня 2021, 16:03
Поділіться публікацією:

Українські спортсмени на Паралімпійських іграх-2020 року, які приймає японське Токіо, продовжують свій тріумфальний хід за нагородами. Протягом сьомого змагального дня, 31 серпня, наша збірна здобула ще 12 різних медалей, три з яких — "золото". Інформацію передають "Коментарі" з посиланням на "Спорт Сегодня".

Паралімпіада-2020: скільки медалей Україна завоювала у сьомий день змагань

Українці завоювали 31 серпня аж 12 медалей. Фото з відкритих джерел

Загальний медальний залік української збірної налічує 66 різних медалей. У вівторок найбільш щасливими в спортивних протистояннях були вітчизняні плавці. На їхньому рахунку — сім медалей.

Золоті нагороди дісталися Андрію Трусову (дистанція 50 м, використовувався вільний стиль) і Максиму Крипаку (дистанція 100 м, плив батерфляєм).

Слід зазначити, що Крипак не просто став переможцем запливу, він ще й зумів відзначитися швидкістю, що дозволило встановити новий світовий паралімпійський рекорд. Свою дистанцію він подолав за блискавичні 57 секунд 24 мілісекунди. У Трусова ж золота медаль — уже друга такої "якості" на нинішніх Іграх.

Разом з Андрієм в запливі також брав участь Євген Богодайко, якому вдалося дістатися до фінішу третім. Як результат — додаткова "бронза" в залік команди.

Також бронзовими медалями були нагороджені Василь Крайник (дистанція 200 м, комплексне плавання) і вже неодноразова чемпіонка цієї Паралімпіади Єлизавета Мерешко.

Ще дві "бронзи" в плавання "пішли" до Максима Вераксі (дистанція 100 м, вільний стиль) та команді спортсменів, які виступали в міксовій естафеті (дистанція — 4х100 м). Разом Максиму Вераксі, Марині Піддубній, Кирилу Гаращенку та Ганні Стеценко вдалося показати хороший результат, який і привів їх до третього місця.

Решту нагород збірна України отримала в інших видах спорту.

Так, ще одну, третю за сьомий день змагань, "золото" для команди виграв легкоатлет Максим Коваль. І знову — зі встановленим рекордом. Спортсмену вдалося штовхнути ядро на 17,34 м, що є найкращим результатом для паралімпійців. Всього на трохи від сокомандника відстав Олександр Яровий. З результатом у 17,30 м він став другим, отримавши "срібло".

Ще дві срібні нагороди здобули українські спортсменки, які змагалися в бігові. Медалями були нагороджені Юлія Шуляр і Оксана Ботурчук. Цікаво, що обидві чемпіонки вправлялися в бігу на 400 м.

Також другим у своєму виді спорту — велосипедна гонка з роздільним стартом — став Єгор Дементьєв. Дистанцію у 32 км він зумів подолати за 43 хвилини 19 секунд і 11 мілісекунд.

Паралімпіада-2020: скільки медалей Україна завоювала у сьомий день змагань - фото 2

Наразі Україна знаходиться на п'ятому місці в загальному командному заліку, маючи 66 нагород, 15 із яких — найвищої "проби". Очолюють турнірну таблицю китайські спортсмени, які отримали вже 131 медаль.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що український срібний призер Паралімпіади-2020 Ігор Квітів відмовився від спільного фото з російськими спортсменами на п'єдесталі. Це стало доказом того, що всупереч загальноприйнятій риториці спорт явно не "поза політикою". На нашому порталі ви можете дізнатися і те, як сам спортсмен прокоментував власний вчинок.

Ще ми розповідали, який навколополітичний скандал переслідував збірну України на Паралімпіаді й при чому тут російські пропагандисти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/sport_segodnya
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини