Головна Новини Спорт олімпіада і змагання Хто з українських паралімпійців відмовився фотографуватися зі спортсменами із РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Хто з українських паралімпійців відмовився фотографуватися зі спортсменами із РФ

Ігор Цвєтов не погодився на загальне фото з двома представниками Паралімпійського комітету Росії

30 серпня 2021, 18:52 comments1079
Поділіться публікацією:

Черговий доказ того, що спорт не знаходиться поза політикою, приніс шостий день Паралімпійських ігор-2020 року, які приймає японське Токіо. За інформацією "УНІАН", срібний призер цьогорічних змагань Ігор Цвєтов відповів відмовою на пропозицію російських колег сфотографуватися на п'єдесталі.

Хто з українських паралімпійців відмовився фотографуватися зі спортсменами із РФ

Ігор Цвєтов був другим в бігові на 100 метрів. Фото із відкритих джерел

Цвєтов, долаючи дистанцію в 100 метрів, прибіг до фінішу другим. Однак що золота, що бронзова медаль дісталися його суперникам, які представляють Паралімпійський комітет Росії.

Коли прийшов час нагородження, російські спортсмени вирішили зробити спільне фото на пам'ять. Втім, Ігор Квітів відмовився, почувши таку пропозицію. Зрештою, Дмитру Сафронову і Артему Калашяну не залишилося нічого іншого, як зробити фото удвох. Український спортсмен залишився осторонь, чекаючи, поки церемонія закінчиться.

Хто з українських паралімпійців відмовився фотографуватися зі спортсменами із РФ - фото 2
Хто з українських паралімпійців відмовився фотографуватися зі спортсменами із РФ - фото 3

Слід додати, що свою 100-метрівку до "сріблу" Цвєтов зумів подолати за вельми короткий час — 11 секунд і 47 мілісекунд.

До слова, це вже не перший навколополітичний момент, який стосується національної паралімпійської збірної України на цих змаганнях. Як уже повідомляли "Коментарі", в Росії піднялася справжня хвиля гейту роти українських спортсменів. Причина — у невдоволенні їхньою поведінкою на відкритті Паралімпіади. Подробиці шукайте в нашому матеріалі.

Відзначимо також, що до політичних позиціях спортсменів в Україні є чимало претензій. Наприклад, на українську олімпійську призерку Ярославу Магучіх обрушився шквал критики після неоднозначного фото з нагородження — на знімку українська спортсменка обіймає російську колегу, яка також завоювала медаль. Як спортсменка прокоментувала власний проступок, читайте в нашій публікації. Крім того, ви можете дізнатися, хто виступив із дуже гучною критикою Магучіх, серед іншого назвавши її "біосміттям".

Ще ми розповідали, які результати встигла продемонструвати українська команда на Паралімпіаді-2020 за останні шість днів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини