Головна Новини Спорт олімпіада і змагання Паралімпіада-2020: в України нове срібло і позиція в турнірній таблиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Паралімпіада-2020: в України нове срібло і позиція в турнірній таблиці

Українська легкоатлетка Оксана Ботурчук другою подолала дистанцію в 400 метрів

31 серпня 2021, 08:49 comments6908
Поділіться публікацією:

Паралімпіада-2020: в України нове срібло і позиція в турнірній таблиці

Оксана Ботурчук завоювала срібло, фото: REUTERS

Українська легкоатлетка Оксана Ботурчук завоювала срібну медаль Паралімпіади-2020 року, що проходить в Токіо. Про це повідомляється на офіційному сайті параолімпійських змагань.

Оксана Ботурчук прийшла до фінішу другою в забігу на 400 м,  подолавши дистанцію за 55.33 секунди, поступившись золотом на 2,75 секунди кубинці Омарі Дуранд.

Відзначимо, що забіг проводився в класі Т12, тобто серед спортсменок з порушеннями зору, тому паралімкійкі долали дистанцію разом зі своїми супроводжуючими. З Оксаною Ботурчук переможні 400 м біг Микита Барабанов.

36-річна спортсменка не вперше представляє Україну на паралімпійських змаганнях. Дівчина в 2008 році виборола золото в Пекіні, а також шість срібних і одну бронзову медаль.

Станом на зараз, українські спортсмени завоювали в Токіо 55 медалей — 12 золотих, 28 срібних і 15 бронзових. У загальному  паралімпійському заліку Україна піднялася з п'ятого на четверте місце.

Третє місце поки займає збірна Російського паралімпійського комітету, на другому місці збірна Великобританії, а на позиції лідера Паралімпіади-2020, із майже дворазовим відривом від інших збірних, розташувалися спортсмени Китайської Народної Республіки.

Паралімпіада-2020: в України нове срібло і позиція в турнірній таблиці - фото 2


Раніше "Коментарі" повідомляли, що український срібний призер Паралімпіади-2020 Ігор Цвєтов відмовився від спільного фото з російськими спортсменами на п'єдесталі.

Це стало не першим доказом того, що всупереч загальноприйнятій риториці, спорт явно не "поза політикою".

Наприклад, бронзову призерку нинішньої паралімпіали Ярославу Магучіх, навпаки піддали жорсткій критиці за знімок, на якому відображено обійми з російською колегою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини