Головна Новини Спорт олімпіада і змагання Олімпійський комітет заборонив Британії проводити частину змагань через солідарність з Україною
commentss НОВИНИ Всі новини

Олімпійський комітет заборонив Британії проводити частину змагань через солідарність з Україною

Великій Британії заборонено проводити олімпійські відбіркові змагання через підтримку України.

19 липня 2023, 15:03
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міжнародний олімпійський комітет заборонив проводити в Лондоні змагання з нових олімпійських видів спорту, які мають бути представлені у Франції у 2024 році. Причиною такого рішення стала солідарність Британської олімпійської асоціації (БОА) щодо України. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання The Times.

Олімпійський комітет заборонив Британії проводити частину змагань через солідарність з Україною

Прапор Олімпійських ігор. Фото з відкритих джерел

Згідно з рішенням уряду Британії усі спортсмени з Росії та Білорусі, які хочуть виступати на змаганнях у їх країні повинні підписати договори щодо нейтралітету і вказати, що вони підтримуватимуть російську агресію в Україні. Російські та білоруські спортсмени також повинні вказати, що вони не схвалюють дії уряду Росії та Володимира Путіна. Крім того, учасники змагань не повинні фінансуватись з боку РФ.

Саме через такі правила МОК вирішив відібрати олімпійські відбіркові змагання у Лондона. Таким чином Міжнародний олімпійський комітет допускає проведення змагань в іншому місті, де можуть взяти участь російські та білоруські спортсмени без вище зазначених умов.

"Ми надзвичайно розчаровані тим, що не змогли провести олімпійську кваліфікаційну серію у Великобританії, як ми сподівалися", — повідомляє представник БОА.

Велика Британія мала прийняти кваліфікаційні змагання зі скейтбордингу, спортивного скелелазіння, брейк-дансу та фрістайлу BMX. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що відома спортсменка, яка підтримала Путіна втекла з Росії: ЗМІ дізнались її місцеперебування.

Також "Коментарі" писали, чи дочекаються Росія та Білорусь запрошення на Олімпіаду до Парижа, адже рішення про допуск російських та білоруських спортсменів до Олімпіади-2024 ще не ухвалено МОК.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

19 липня 2023, 14:09

Втягнули засліплених юдейською пропагандою слов'ян у слов'яно-вбивчу війну. Так хоч світовий спорт не буде втягнутий в цю війну.


Новини