Головна Новини Спорт олімпіада і змагання Ольгу Харлан допустили на Олімпіаду-2024: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Ольгу Харлан допустили на Олімпіаду-2024: подробиці

Ольга Харлан виступить на Олімпійських Іграх 2024 в Парижі, вона отримала автоматичну кваліфікацію від МОК на Олімпіаду-2024

28 липня 2023, 19:55
Поділіться публікацією:

Рішенням Міжнародного олімпійського комітету Ольга Харлан кваліфікована до участі в Олімпіаді-2024. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію міністра молоді та спорту Вадима Гутцайта, який наводить листа МОК на адресу фехтувальниці.

Ольгу Харлан допустили на Олімпіаду-2024: подробиці

Лист МОК Ользі Харлан

"Попри весь хейт, який я особисто та моя команда пережили за ці 24 години, наполегливо працюючи заради українських атлетів і не реагуючи на нього, вже є перший результат, — написав Вадим Гутцайт. - Триває робота по зняттю "чорної картки" для подальших змагань Ольги та недопущенню аналогічних ситуацій в інших видах спорту". 

Нагадаємо, що українська шаблістка Ольга Харлан була вчора дискваліфікована на строк до двох місяців за відмову потиснути руку російській спортсменці Ганні Смирновій на чемпіонаті світу з фехтування, який зараз проходить у Мілані. Тоді Ольга Харлан виграла поєдинок із рахунком 15:7, після чого у відповідь на простягнуту росіянкою руку виставила вперед шпагу.

Згодом, Ольга Харлан записала відеозвернення, в якому подякувала бійцям ЗСУ та всім українцям за підтримку. 

"Коли я почула, що мене хочуть зняти зі змагань, дискваліфікувати і дати мені "чорну картку", звісно, це мене вбило, — зазначає Ольга Харлан. — Вбило настільки, що я кричала від болю. Але потім я почала оживати, тому що ваші меседжі, ваші сторіз, ваша підтримка, підтримка кожного, особиста підтримка від бійців, які нас захищають... Коли я чую, що цей вчинок замотивував їх, це неможливо передати. Я дякую кожному з вас. Я дякую кожному бійцю, що нас захищає". -  Ми зрозуміли, що та країна, яка тероризує нашу державу, наших людей, наші сім'ї, також тероризує і спорт, — також зазначила Ольга Харлан. 

Вона наголосила на необхідності змін правил проведення змагань

"В адекватному світі розуміють, що правила мусять змінитися, тому що змінюється світ", — заявила спортсменка, наголосивши ще раз свою позицію — "ніяких рукостискань".

Тим часом, "українці хочуть Путіна": Захарова відзначилася новою неадекватною заявою



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини