Головна Новини Спорт олімпіада і змагання Обійняла росіянку на Олімпіаді-2024: Харлан пояснила своє рішення
commentss НОВИНИ Всі новини

Обійняла росіянку на Олімпіаді-2024: Харлан пояснила своє рішення

Ольга Харлан відреагувала на критику через обійми з колишньою російською спортсменкою Анною Баштою.

30 липня 2024, 12:25 comments1595
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Українська фехтувальниця Ольга Харлан в 1/8 фіналу зустрілась з представницею Азербайджану Анною Баштою, яку після перемоги обійняла. Попри те, що Башта виступає за Азербайджан — вона росіянка, яка змінила своє громадянство у 2019 році.

Обійняла росіянку на Олімпіаді-2024: Харлан пояснила своє рішення

Харлан обійняла росіянку на Олімпійських іграх. Фото з відкритих джерел

Ольга Шарлан виявилася значно кращою за свою суперницю Анну Башту в поєдинку 1/8 фіналу турніру з фехтування на шаблі на Олімпійських іграх у Парижі, де здолала представницю Азербайджану з рахунком 15:6. Після бою Харлан здивувала глядачів, коли фехтувальниці обійнялись та залишили спортивний майданчик.

Першою на несподіваний випадок на Олімпіаді відреагувала Анна Башта, яка дала інтерв’ю азербайджанському виданню Idman. За її словами, вона підтримує українку на змаганнях.

"Не можу сказати, що ми найкращі друзі, але ми знаємо один одного із самого початку. У нас добрі стосунки. Ми навіть обійнялися. Ми завжди підтримували один одного, бажаю їй золотої медалі на Олімпійських іграх. Вона справді одна з найкращих спортсменок", — сказала Башта.

В коментарі для "Суспільне Спорт" Харлан пояснила своє рішення. За словами шаблістки, Башта вже понад 5 років представляє іншу країну.

"Вона з 2019 року представляє Азербайджан, і повірте: я знаю, кому не треба тиснути руку. Вона мені вчора побажала "золото", і це дуже приємно", — сказала Харлан.

Інформація про обійми української фехтувальниці та колишньої російської спортсменки також прокоментували чиновники в РФ. Президент Федерації фехтування Росії Ільгар Мамедов розкритикував Харлан назвавши ситуацію "цирком". За його словами, що Харлан має "таргани в голові", а українські спортсменки "самі не знають, чого хочуть, тому що думка у них змінюється щодня".

Ольга Харлан після перемоги над Анною Баштою дійшла півфіналу, де програла французькій спортсменці Сарі Бальцер. Українка взяла участь у матчі за третє місце де перемогла південнокорейську фехтувальницю Чої Сібін та виборола бронзову нагороду – першу медаль для України на Олімпійських іграх у Парижі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про призові для українських спортсменів на Олімпіаді 2024.

Також "Коментарі" писали про 13 країн, яким забороняли виступ на Олімпійських іграх за останні 100 років.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини