Головна Новини Спорт олімпіада і змагання Ганьба для міжнародного спорту: Європарламент про рішення МОК
commentss НОВИНИ Всі новини

Ганьба для міжнародного спорту: Європарламент про рішення МОК

Європарламент засудив рішення МОК про повернення російських спортсменів до міжнародних змагань.

17 лютого 2023, 19:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) намагається повернути російських та білоруських спортсменів. Такі дії викликають критику з боку України та міжнародних організацій. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Sky News.

Ганьба для міжнародного спорту: Європарламент про рішення МОК

Європарламент засудив рішення МОК

Голова МОК Томас Бах заявив, що Олімпійський комітет серйозно ставиться до прав людини, тому стверджує, що уряди не повинні вирішувати, хто поїде на міжнародні змагання. Та навів аргументи, що на тенісному турнірі в Австралії українська спортсменка змагалась проти російської, яка була під нейтральним статусом.

Бах вже не вперше намагається повернути спортсменів з Білорусі та Росії до олімпійських змагань. На такі заяви президента МОК відреагував Європарламент, який заявив, що такі кроки організації є "ганьбою для міжнародного світу спорту".

Також резолюція європарламентарів стверджує, що російські та білоруські спортсмени використають змагання у своїх пропагандистських цілях.

"Це суперечить багатогранній ізоляції цих країн і буде використано як Росією, так і Білоруссю в пропагандистських цілях", — повідомляє Sky News частину тексту резолюції.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що мер Парижа висловилась проти участі російських спортсменів на Олімпійських іграх 2024 року, які відбудуться у Франції.

Також "Коментарі" писали про Великобританію, яка виступає за заборону для білоруської збірної з футболу брати участь у Чемпіонаті Європи 2024 року. Раніше звідти виключили збірну Російської Федерації через повномасштабне вторгнення армії РФ в Україну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини