Головна Новини Спорт олімпіада і змагання Чому росіяни стали камнем спотикання між WADA та Спортивним арбітражним судом
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому росіяни стали камнем спотикання між WADA та Спортивним арбітражним судом

Антидопінговий комітет не задоволений рішенням Спортивного суду

23 липня 2021, 09:07
Поділіться публікацією:

Глава Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) Вітольд Банька висловив розчарування у зв'язку з тим, що на Олімпіаді в Токіо російські спортсмени виступають у формі з кольорами національного прапора. Про це повідомляють російські пропагандистські ЗМІ.

Чому росіяни стали камнем спотикання між WADA та Спортивним арбітражним судом

WADA - фото з відкритих джерел

17 грудня 2020 року Спортивний арбітражний суд (CAS) ухвалив, що протягом двох років росіяни не зможуть виступати на великих міжнародних турнірах під прапором своєї країни, при цьому початковий термін санкцій був скорочений з чотирьох років. Водночас на Іграх в Токіо російській команді дозволено виступати під прапором Олімпійського комітету Росії (ОКР).

"Ми моніторимо ситуацію, стежимо за виконанням рішення Спортивного арбітражного суду. За станом РУСАДА, і вони багато вже зробили. CAS закрив деякі випадки — з одного боку, це позитивний момент. Але, звичайно, ми залишаємося засмученими тим, що термін покарання скорочено з чотирьох до двох років, і що суд дозволив росіянам змагатися в формі з кольорами прапора. Але що є, то є. Вирішуємо тут не ми", — заявив Банька.

Нагадаємо, організатори Олімпійських ігор-2020 на Токіо розповіли, що в номерах російських спортсменів в олімпійському селищі не виявилося холодильників і телевізорів. Детальніше читайте в нашому матеріалі.

Додамо, що російська жіноча збірна з регбі ізолюється на два дні в Японії після того, як у масажиста команди результат тесту на COVID-19 виявився позитивним.

Крім того, 13 липня в Токіо було зареєстровано 1149 випадків зараження COVID-19. Це найвищий показник з того часу, як 22 січня було зареєстровано 1184 випадки, і 25-й день поспіль, коли число випадків захворювання було вищим, ніж у той же день тижнем раніше. Також у місті зростає кількість інфекцій, викликаних "Дельта"-штамом коронавірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини