Головна Новини Спорт олімпіада і змагання Чому Гвінея не буде брати участь в Олімпіаді-2020
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому Гвінея не буде брати участь в Олімпіаді-2020

Збірна гвінейських олімпійців знялась зі змагань

22 липня 2021, 09:11
Поділіться публікацією:

Міністр спорту Гвінеї Сануссі Бантама Соу повідомив, що олімпійська збірна країни відмовилася від участі в Іграх Токіо-2020. Слова чиновника, адресовані президенту Олімпійського комітету Гвінеї, наводить агентство Inside the Games (ITG).

Чому Гвінея не буде брати участь в Олімпіаді-2020

Олімпіада в Токіо - фото з відкритих джерел

Таке рішення гвінейська сторона мотивувала поганою ситуацією з коронавірусом.

"У зв'язку з COVID-19 уряд, заклопотаний збереженням здоров'я гвінейських спортсменів, з жалем вирішив, що команда не виступить на Олімпійських іграх в Токіо", — заявив Соу.

Водночас джерело ITG, близьке до уряду країни, вважає, що рішення також пов'язане з браком коштів для покриття витрат на поїздку спортсменів до Японії.

За Гвінею на Олімпіаді в Токіо повинні були виступити п'ять спортсменів: Фатумата Ярі Камара (вільна боротьба), Мамаду Самба Ба (дзюдо), Фатумата Ламарана Туре, Мамаду Таїра Ба (обидва — плавання) і Аіссата Деен Конте (біг на 100 м).

Нагадаємо, що російська жіноча збірна з регбі ізолюється на два дні в Японії після того, як у масажиста команди результат тесту на COVID-19 виявився позитивним.

Крім того, 13 липня в Токіо було зареєстровано 1149 випадків зараження COVID-19. Це найвищий показник з того часу, як 22 січня було зареєстровано 1184 випадки, і 25-й день поспіль, коли число випадків захворювання було вищим, ніж у той же день тижнем раніше. Також у місті зростає кількість інфекцій, викликаних "Дельта"-штамом коронавірусу.

Додамо, раніше "Коментарі" повідомляли, кому ж вдасться побувати на Олімпіаді глядачем. Подробиці — в нашій публікації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини