Головна Новини Спорт футбол Які заяви зробили принц Вільям та Борис Джонсон стосовно англійських фанатів
commentss НОВИНИ Всі новини

Які заяви зробили принц Вільям та Борис Джонсон стосовно англійських фанатів

Значні політичні фігури Великобританії засудили англійських вболівальників за расистські жарти

13 липня 2021, 13:35
Поділіться публікацією:

Британська королівська сім'я і прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон засудили численні жарти в сторону чорношкірих гравців збірної Англії після фіналу чемпіонату Європи проти Італії. Про це повідомляє TV 2 Sport.

Які заяви зробили принц Вільям та Борис Джонсон стосовно англійських фанатів

Принц Вільям - фото з відкритих джерел

Принц Вільям у своєму Twitter заявив, про неприйнятність того, щоб гравці національної команди терпіли "огидну поведінку" від своїх фанатів. За його словами всі учасники інтернет-цькування повинні понести відповідальність.

"Англійська команда заслуговує на те, щоб їх називали героями, а не піддавали расизму в соціальних мережах. Винним у такій жахливій поведінці має бути соромно", — відреагував на ситуацію прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон.

Нападки з боку незадоволених фанатів англійської збірної у своїх профілях в соціальних мережах зазнали три чорношкірих гравця, які поспіль не забили вирішальні пенальті на Євро-2020: Маркус Решфорд, Джадон Санчо і Букайо Сака. Як відомо, вони отримували в особисті повідомлення свої фотографії з банановим і мавпячими емоджі, які іноді супроводжувалися гнівними коментарями.

Представники столичної поліції Лондона повідомили, що мають намір зайнятися цим питанням. Також представник Twitter заявив, що понад 1000 твітів були видалені після спалаху невдоволення стосовно збірної Англії.

Нагадаємо, що переможцем Чемпіонату Європи з футболу UEFA EURO 2020 (Євро-2020) стала Італія. Збірна Італії здобула кубок Анрі Делоне після серії пенальті й обійшла суперника з рахунком 3:2.

До того ж два останніх удари англійців потягнув італійський воротар Доннарумма, ставши кращим гравцем чемпіонату Європи 2020 року. Основний час закінчився з рахунком 1:1. Цей трофей став другим в історії італійського футболу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини